Kodin saanut koira: KIIVI

Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
31.10.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Kaunis Kiivi löytyi reilu vuosi sitten pentuna sisarustensa kanssa Cosoban tarhan läheiseltä pellolta. Pentueen taustasta ei siis ikävä kyllä tiedetä mitään, joko niiden elämä on alkanut niin ankeasti että ne ovat syntyneet kodittomina pelloille tai sitten joku on dumpannut ne sinne halutessaan päästä niistä eroon. Joka tapauksessa ne päätyivät Cosoban tarhalle, missä niistä pidettiin hyvää huolta ja kaikki Kiivin sisarukset saivatkin omat kodit Saksasta. Kiivi se kuitenkin edelleen odottaa.

Kiivi oli tarhalle saapuessaan pentueen ujoin ja sillä onkin kestänyt muita pidempään tottua tarhaelämään, vieraisiin ihmisiin ja tulla kuorestaan ulos. Nykyään Kiivi suhtautuu uusiin asioihin rohkeammin, mutta se on edelleen herkkä nuori tyttö, joka tulee tulevassa kodissaan varmasti tarvitsemaan paljon tukea ja rohkaisua totutellessaan kotikoiran elämään.

Toisten koirien kanssa Kiivi on kuitenkin mielettömän reipas ja sosiaalinen. Häkkikaverinsa, nuoren uroksen, kanssa Kiivi tulee moitteetta toimeen ja myös päästessään riehumaan muiden tarhan koirien kanssa Kiivi on leikkisä ja iloinen. Kiivin tulevassa kodissa saisikin mielellään odottaa reipas, leikkisä koirakaveri, joka voisi toimia Kiivin tukena ja turvana uuden elämän käänteissä.

Kiivi ei tarhalla hauku turhia, mutta saattaa haukahdella halutessaan huomiota. Se on kooltaan noin 55 cm korkea ja painaa reilu 20 kiloa.

Kiiville etsitään koirakokenutta kotia rauhalliselta alueelta.

Päivitykset

31.10.2020
Kiivi saapui tänään Suomeen omaan kotiinsa. Onnea Kiivi ja perhe!

21.8.2020
Nyt se vihdoin löytyi, se oma perhe. Kiiviä odottaa Suomessa rakastava koti.

2.4.2020
Kaunis Kiivi aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kiivi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kiivi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kiivin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: