Päivitetty 27.03.2016

Kodin saanut koira: ANYA


Anya helmikuussa 2016

Anya helmikuussa 2016

ANYA

* narttu

* syntynyt arviolta 11/2015

* Roxana Deissima, Romania

 

 

 

 

 

1.3.2016
Pennut Anya, Baxter, Libbie ja kaksi muuta pentua löytyivät joulukuussa Roxana Deissiman, Kulkurien yhteistyökumppanin, romanialaisen eläinsuojelijan, ystävän Cristina Radun toimesta erittäin vilkkaasti liikennöidyn tien varresta. Pennut olivat pitäneet niin kovaa meteliä ja itkeneet ilmeisesti emäänsä, että hyvin todennäköisesti ne oli ehditty vasta hylätä ja siksi ne koittivat kiljumisellaan saada emänsä takaisin. Lisäksi tovi myöhemmin osa olisi jo päätynyt auton alle, koska pikkuiset, vain reilu kuukauden ikäiset pallerot oli jätetty suoraan tien reunaan. Cristina keräsi pennut turvaan ja ajoi omalle pienelle tarhalleen. Pennut ovat olleet siitä asti siellä turvassa.

Roxana on tavannut pentuja paljon ja kuvaileekin niitä hyvin tasapainoisiksi ja reippaiksi pennuiksi. Ne ovat hyvin sosiaalisia ja leikkisiä, kuten tämän ikäisten pentujen kuuluukin. Pennut tykkäävät rapsutukssta ja ihmisten huomiosta ja ovatkin hyvin kiinnostuneita mukana touhuajia. Ne eivät ole mitään räksyttäjiä ja muutenkin vaikuttavat hyvin oppivaisilta ja vastaanottavaisilta pienokaisilta. Pentueesta kaksi pentua on jo varattu ja niitä odottaa omat kodit, mutta Baxter, Libbie ja Anya ovat vielä vailla omia ihmisiään.

Anya tullee kasvamaan aavistuksen pikkukoiraa isommaksi, noin viisitoistakiloikseksi.

27.3.2016
Anya ja veljensä Baxter pääsevät piakkoin matkustamaan Hollantiin ja toivottavasti pian myös omiin hollantilaisiin koteihinsa. Onnea matkaanne, Anya ja Baxter .

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Anya tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Anya saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Anyan yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Pentujen löytöhetki:

Pennut muutama minuutti löytymisensä jälkeen:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.