Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: LADY BLANCA


Syntymäaika: 2009-2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

 

17.9.2015
Asociatia Suflete Dragi on kahden naisen, äidin ja tyttären ylläpitämä yhdistys. Kulkurien tukemana äiti Anda Murgu ja tytär Alina Murgu ostivat maata, jolle pystytettiin Sintestin tarha. Tarhalla asuu Murgujen talteenottamia koiria kaikista mahdollisista elinolosuhteista. Osa koirista on pelastettu kunnalliselta tarhalta, jossa koiran kohtalona on yleensä riutua pois tai joutua kohtalokkaisiin tappeluihin stressaantuneiden koirien kesken.

Oltenitan kunnallinen tarha on juuri tällainen. Blanca on Murgujen ansiosta päässyt sieltä pois Sintestin tarhalle. Blanca on nyt asunut Sintestissä puolisentoista vuotta. Siitä on kuoriutunut energinen ja leikkisä koira, joka kaipaa paljon aktiviteetteja. Aktiviteettien ja tekemisen puuttuessa se tuhoaa häkkiään ja keksii muuta yhtä tuottamatonta tekemistä. Se etsii siis kotia, joka ymmärtää, että voidakseen hyvin ja ollakseen tuhoamatta paikkoja, koira tarvitsee virikkeistämistä ja aivotyöskentelyä. Liikunnan puutteen seurauksena Blanca on saanut vähän ylimääräistä vyötäröllen, joten tulevan kodin on syytä tarkkailla neidon painoa. Hieman häkkikaveriaan Taikaa mietteliäämpi Blanca on ihmisrakas koira, josta saa uskollisen ja hyväntuulisen

Blanca painaa 23 kiloa ja on noin 45-50 senttiä korkea.

26.11.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat avoimen ja hyväntuulisen Blancan marraskuun alussa. Blanca asuu tällä hetkellä kolmen nartun laumassa ja kaikki ovat suhteellisen tasa- arvoisia keskenään, joten varsinaista pomoa laumassa ei ole. Blancan huomatessa namit vieraan kädessä, se osaa rauhoittua ja odottaa kauniisti omaa vuoroaan. Blanca vaikuttaa hyväntuuliselta ja mutkattomalta koiralta, joka sopisi lemmikiksi ja perheenjäseneksi monenlaiseen kotiin ja joka rakastaa rapsutuksia. Kodin tulee kuitenkin huomioida, että pysyäkseen tyytyväisenä, Blancan tulee saada joka päivä riittävästi fyysisiä ja psyykkisiä aktiviteetteja.

Lisätty kuvia ja video.

2.2.2016
Blanca elelee edelleen Sintestin tarhalla ja odottaa kotiaan. Se on edelleen välitön ja mutkaton oma itsensä. Blanca on jota voisi ajatella ensimmäiseksi koiraksi, sillä se on rauhallinen ja miellyttämishaluinen koira. Koirien häkkien kokoonpanoja on muutettu Sintestin tarhalla ja Blanca ja Taika ovat muuttaneet eri häkkeihin. Blanca asuttaa nyt muutaman muun kanssa häkkiään ja se tulee niiden kaikkien kanssa toimeen. Sen ei kuultu tarhalla haukkuvan ja huolimatta tarhan vilkkaasta ilmapiiristä se säilytti rauhallisuutensa ja positiivisuutensa.

18.2.2016
Blancan odotus päättyi, sillä sen koti löysi sen. Kiltin Blancan kohdalla on helppo iloita ja onnitella sekä kotia että koiraa.

28.3.2016
Blanca lensi tänään omaan rakastavaan loppuelämän kotiinsa. Onnea matkaanne, Blanca ja perhe.

6.5. 2016

Saimme Blancalta kuulumisia muutama viikko sitten – ja hyvin näyttää rouvalla menevän!

“Blanca on ollut nyt jo yli kaksi viikkoa meillä ja kaiken kaikkiaan Blancalla on mennyt oikein hyvin! 🙂 Teimme ennen saapumista tytölle isoa pahvilaatikkoa hyödyntäen oman “turvapaikan” mihin laitettiin pehmeän maton kanssa viltti sekä tyyny. Tämä osoittautui oikein hitiksi ensimmäisinä päivinä kun Blancaa jännitti paljon ja hän saattoi sieltä sitten ihmetellä meitä ja uutta kotia. Nyt myöhemmin kun koiraneito on oppinut rentoutumaan enemmän, makuupaikoiksi kelpaavat jo vallan hyvin sohva, olkkarin matto ym. paikat. Sängyssäkin Blanca varmaan nukkuisi mielellään siitä päätellen, että siihen hyppää aina puoliksi aamulla herättelemään ja tervehtimään, mutta koska sänkymme on niin korkea, niin ainakin toistaiseksi Blancan suuri vatsa taitaa moisen loikkauksen estää.

On ollut suorastaan hämmästyttävää seurata miten nopeasti Blanca on reipastunut! Esimerkiksi rappukäytävän Blanca koki todella epämielyttävänä paikkana alkuun, mutta nyt hän jo oikein upeasti uskaltaa siitä kulkea ja istuu nätisti alas hississä. Rappusia Blanca ei vielä ole halunnut mennä ja nykyään myös kiirehtii niin vauhdilla hissille, että ei kyllä niitä olla hirveästi kokeiltukkaan. Lisäksi Blanca on ollut heti täysin sisäsiisti, ensimmäisenä päivänä ainoastaan ehti yhdet “jännityspissat” tehdä sisälle, mutta siihen se sitten jäikin. 

Ulkona Blancaa jännittää kovasti vielä liikenne ja erilaiset äänet. Tämä on näkynyt niin, että Blanca jäätyy usein paikalleen kävelyllä, mutta useimmiten on auttanut vaan se, että on kyykistynyt viereen rapsuttelemaan ja puhumaan pehmeällä äänellä jotain. Muutaman kerran ollaan kyllä käännytty takaisin päinkin, kun maanittelut eivät ole auttaneet. Makupalat eivät Blancaa ole juuri kiinnostaneet noissa tilanteissa, mutta voi olla myös ettei meillä ole ollut mukana sitten mitään tarpeeksi herkkua, koska lenkillä mukana on ollut yleensä vain jotain lemmikkiliikeiden palkitsemisnamipusseja. Mutta siihen nähden miten vähän aikaa Blanca on vasta ollut meillä, on tässäkin asiassa kehitys ollut huiman nopeaa! Toisia koiria Blanca on myös päässyt haistelemaan, vaikka osa ujostuttaa jonkun verran. Lähellä olevaan koirapuistoon käytiin ensin tutustumassa niin, että siellä oli vain Blanca ainoana koirana ja nyt viime maanantaina niin että muitakin koiria oli paikalla. Tästä riemu repesi Blancassa niin suuresti, että vieläkin on hyvä mieli, kun tytön leikkimistä, juoksemista ja painimista oli niin hauska seurata. Aiotaan jatkossakin käydä koirapuistoissa usein, koska selkeästi se tekee Blancalle todella hyvää. Ulkona ollessaan Blanca saa myös paljon ihailua satunnaisilta vastaantulijoilta ja tyttöä kehutaan usein tosi kauniiksi ja kiltiksi, mikä on tietysti täysin totta. 🙂

Blancan rohkaistuminen on näkynyt myös toki sellaisina piirteinä, että hampaita haluaa kokeilla eri paikkoihin puruluusta-ja lelusta huolimatta, esimerkiksi allekirjoittaneen puhelimeen. Toistaiseksi koiraneito on kuitenkin ehtinyt ainoastaan yhden tyynyn tuhoamaan. Kotona ollaan kuultu joskus vähän kumeaa vahtihaukkua sekä naapurin koiran mekastukseen tyttö on halunut pari kertaa yhtyä. Yhdelle koiralle hänen piti myös kerran räyhätä, vaikka muuten ollut todella nätisti koirien seurassa. Suurimmaksi osaksi kuitenkin ihanan rauhallinen ollut. Meidän ruokia haluaisi kovasti aina maistaa ja ruokaa ei todellakaan voi Blancalle lähelle vahtimatta jäättää, yllätyin kerran kun hetkeksi olin kääntänyt selkäni ja siellä se oli jo juomassa maitoa minun lasistani! Keitetty kana saa Blancan todella hyvälle tuulelle, vaikka yritetäänkin saada hänet tottumaan että useimmiten ei ole herkkuruokaa vaan sitä “tympeää kuivamuonaa”. 

Blancan terveydestä vielä sananen, ollaan ajateltu jo vievämme Blanca käymään eläinlääkärissä. Tytön ikenet punoittavat siihen malliin, että varmasti siellä se ientulehdus on ja samalla niitä hampaitakin voi varmaan katsoa. Lisäksi Blancan molemmissa kyljissä on kohdat missä karvapeite on huomattavasti ohuempi ja iholla näyttää olevan jotain tummia läikkiä. Osaatko sanoa yhtään mistä voi johtua? Muuten Blanca vaikuttaa olevan kunnossa. 

Laitoin vielä liitetiedostona pari puhelimella otettua kuvaa Blancasta uudessa kodissa. Suuret kiitokset vielä sinulle Maarit ja Kulkurit Ry:lle sekä tietysti myös sinne Romaniaan! Olemme molemmat mieheni kanssa jo nyt todella kiintyneitä Blancaan, toivottavasti meillä sujuu jatkossakin näin mallikkaasti. :)” 

Uudet kuvat lisätty galleriaan.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Blanca saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Blanca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Blancan yhteyshenkilö on Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.