Päivitetty 06.10.2016

Kodin saanut koira: TAIKA


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

 

17.9.2015
Asociatia Suflete Dragi on kahden naisen, äidin ja tyttären ylläpitämä yhdistys. Kulkurien tukemana äiti Anda Murgu ja tytär Alina Murgu ostivat maata, jolle pystytettiin Sintestin tarha. Tarhalla asuu Murgujen talteenottamia koiria kaikista mahdollisista elinolosuhteista. Osa koirista on pelastettu kunnalliselta tarhalta, jossa koiran kohtalona on yleensä riutua pois tai joutua kohtalokkaisiin tappeluihin stressaantuneiden koirien kesken.

Oltenitan kunnallinen tarha on juuri tällainen. Taika on Murgujen ansiosta päässyt sieltä pois Sintestin tarhalle. Taika on nyt asunut Sintestissä puolisentoista vuotta. Siitä on kuoriutunut energinen ja leikkisä koira, joka kaipaa paljon aktiviteetteja. Aktiviteettien ja tekemisen puuttuessa se tuhoaa häkkiään ja keksii muuta yhtä tuottamatonta tekemistä. Se etsii siis kotia, joka ymmärtää, että voidakseen hyvin ja ollakseen tuhoamatta paikkoja, koira tarvitsee virikkeistämistä ja aivotyöskentelyä.

Taikan häntä heiluu koko ajan ja tyttö on aina iloisella tuulella. Se on reippaampi kuin häkkikaverinsa Blanca ja pyörii alati ihmisen lähellä. Taika arvostaa ihmisen läsnäoloa ja huomiota valtavasti ja rapsutettaessa se kellahtaa selälleen nauttimaan harvinaisesta herkusta. “Hassu koira”, totesivat aktiivimme Taikan tavatessaan.

Kooltaan Taika on 20 kiloa ja 45 senttiä.

26.11.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat avoimen ja reippaan Taikan marraskuun alussa. Taika asuu tällä hetkellä kolmen nartun laumassa ja kaikki ovat suhteellisen tasa- arvoisia keskenään, joten varsinaista pomoa laumassa ei ole, vaikkakin Taika varastaa aavistuksen rauhallisemman asuintoverinsa Lady Blancan namit. Taika vaikuttaa hyväntuuliselta ja mutkattomalta koiralta, joka rakastaa rapsutuksia ja joka sopisi lemmikiksi ja perheenjäseneksi monenlaiseen kotiin. Kodin tulee kuitenkin huomioida, että pysyäkseen tyytyväisenä, Taikan tulee saada joka päivä riittävästi fyysisiä ja psyykkisiä aktiviteetteja.

Lisätty kuvia ja video marraskuulta.

2.2.2016
Sintestin tarhalla on tehty uudelleenjärjestelyjä asukkien suhteen ja Taika on saanut uudet kämppikset. Se tulee toimeen uusienkin häkkikavereidensa kanssa ja virikkeettömästä elämästä huolimatta se on onnistunut säilyttämään iloisen, huolettoman ja mutkattoman luonteensa. Taikaa voisikin ajatella myös perheeseen, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta koirista. Toki se tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, kuten kuka tahansa koira, mutta sen sympaattinen luonne lienee omiaan monenlaiseen menoon.

21.3.2016
Kevään alkaessa koputtelemaan Sintestinkin ovelle, aktiivimme matkasivat tervehtimään tarhan koiria. He vierailivat myös aina yhtä sympaattisen Taikan häkissä ja kertovat Taikan edelleen olevan erittäinen sosiaalinen neiti, joka aktiivisuudestaan huolimatta osaa rauhoittua. Se nauttii erityisen paljon ihmisen suomista rapsutuksista ja maharapsut ovat erityisen ihania. Taikasta saa varmasti paitsi uskollisen ystävän, myös helposti innostettavan harrastuskaverin joskin se aivan yhtä varmasti nauttisi elämästä ihan tavallisena lemmikkinä ja perheenjäsenenäkin. Liikuntaa se tosin tulee ainakin kaipaamaan, sillä se on tarhalla päässyt selkeästi ylipainoiseksi, eikä sellainen ole koskaan koiralle hyväksi. Taika on tasapainoinen paketti valmiina lähtemään jo oman kodin suojiin.

Lisätty myös kuvia.

12.5.2016
Terveisiä muutama päivä sitten Taikan tavanneilta aktiiveiltamme: “Aivan ihana. Pyörii ja häärää jaloissa ja haluaa huomiota, mutta ei ole liian vaativa. Hyppii innostuessaan. Rauhoittuu heti kun saa huomiota ja muutenkin hyvin kiltin oloinen. Pusuttelee heti kun yltää”. Jos jostain koirasta voi sanoa sen olevan täydellinen, niin se on Taika. Kunpa vain joku näkisi siinä olevan upean perheenjäsenen ja uskollisista uskollisimman ystävän.

Lisätty kuvia kaunottaren kuvagalleriaan.

17.7.2016
Tavatessaan Taikan heinäkuun alussa aktiivit saivat tuta todellisen prinsessan kosketuksen. Aavistuksen pönäkkä Taika katsoo joka askelellaan, mihin se astuu, jotteivät vain sen lumenvalkeat tassut likaannu. Alina sanoo Taikan olevan tarhan puhtain koira ja todellinen hienohelma. Kun sen hampaita katsotaan, se kellahtaa selälleen betonilattialle ja nautiskelee toimenpiteestä. Se rakastaa ihmiskontaktia. Tuleva koti joutunee prinsessankoulutushommiin, sillä innokas Taika on kova hyppimään vasten ja pyytää huomiota raapimalla mihin nyt sattuu tassu osumaan. Narttujen kanssa se ei tule toimeen, mitä prinsessalta saattaa odottaakin. Tavatessa Taikan oikeassa takajalassa oli kolikon kokoinen karvaton kohta ja sen emättimestä tihkui verta. Se menee eläinlääkärille, jossa vaivoja tutkitaan ja hoidetaan.

Lisätty kuvia ja kaksi videota.

6.10.2016
Taika on saanut kodin Ranskasta. Onnea matkaan, ihana Taika.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Taika saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Taika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Taikan yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Heinäkuu 2016:

Heinäkuu 2016:

Taika Sintestin tarhalla toukokuussa 2016:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.