Päivitetty 06.10.2016

Kodin saanut koira: MICKEY MOUSE


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroidan

19.5.2016
Eläinsuojeluyhdistys Asociatia Suflete Dragi  on toinen Kulkurien pääyhteistyökumppaneista Romaniassa. Suflete Dragia vetää sitkeä ja ahkera nuori nainen nimeltä Alina Murgu yhdessä äitinsä Anda Murgun kanssa. Heidän ylläpitämällään Sintestin tarhalla elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä koirista on sympaattinen Mickey Mouse. Tämä poika on löydetty parkkipaikalta ilman omistajaa yhdessä toisen koiran, Minnie Mousen kanssa huhti-toukokuun 2016 vaihteessa.  Vieraillessaan Romaniassa toukokuussa 2016 Kulkurien aktiivit tapasivat nämä koirat ensi kerran. Hurmattuaan aktiivit päätyivät onnekkaat “pikku-hiiret” yhdistyksen adoptio-ohjelmaan ja niiden on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta.

Aktiivien reissun aikaan Mickey Mouse oli ollut tarhalla vasta viikon verran. Se oli vielä selvästi hämillään tapahtuneesta ja tarhaympäristöstä. Sylissä olo Mickey Mousea jännitti ja se oli muutenkin aluksi hieman ujo. Huomattuaan vieraat ihmiset ystävällisiksi paljastui pojasta kuitenkin nopeasti myös leikkisä puoli. Rapsuttavaa kättä kohti Mickey Mouse painautui hellästi. Tarhalla Mickey Mouse ääntelee melko paljon (todennäköisesti stressin vuoksi) mutta ei hauku. Mickey Mouse on noin 40cm korkea ja painaa noin 10kg.

22.7.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Mickey Mousen toistamiseen vieraillessaan Sintestin tarhalla heinäkuun alussa. Pikkuinen Mickey Mouse osoittautui pieneksi, ujoksi koiraksi joka kaipaa kovasti kotia, jossa opetella yhdessä turvallisen ihmisen kanssa mitä kaikkea mukavaa maailmalla voikaan olla sille tarjota. Tulevan kodin tulee siis ymmärtää, että Mickey saattaa tarvita aluksi aikaa tottuakseen uuteen elämäänsä. Aktiivien vierailun aikana pieni Mickey viihtyi parhaiten turvassa omassa kopissaan. Alinan kutsuessa poikaa, tuli se tervehtimään mutta aika pian se halusi jo takaisin koppiinsa. Mickey vaikuttaa luonteeltaan rauhalliselta ja se selvästi stressaa vielä tarhaelämästä. Alinan ottaessa sen syliinsö pissasi se alleen ja yritti kovin rauhoitella tilannetta eleillään. Muiden koirien kanssa Mickey tulee hyvin toimeen. Leikkimään se ei toisten kanssa vielä tällä hetkellä uskoltaudu.

Lisätty kuvia.

6.10.2016
Ihana Mickey Mouse on varattu Ranskaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mickey Mouse saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mickey Mouse on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.