Päivitetty 06.10.2016

Kodin saanut koira: BRUNJO


Syntymäaika: Noin 2010-2011
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
Kastroitu

14.5.2016
Yksi Kulkurien pitkäaikaisista yhteistyötahoista Romaniassa on Asociatia Suflete Dragi, jota luotsaa Alina Murgu äitinsä Anda Murgun tuella. Suflete Dragin tarhalla Sintestissä odottaa monia koiria sitä, että se oma koti löytyisi. Osa koirista löytää sen nopeammin kuin toiset.

Brunjo kuuluu niihin toisiin. Brunjo on mitä rakastettavin, iloisin ja sympaattisin koira ja on ollut Suflete Dragin hoivassa jo useat vuodet. Alina on löytänyt Brunjon joulukuun lopussa vuonna 2012, bussiasemalta, johon Brunjon entinen perhe tämän oli hylännyt muuttaessa uuteen kotiin. Tämän osasi kertoa ihmiset jotka olivat antaneet Brunjolle pahvilaatikon suojaksi ja hieman ruokaa. Brunjo ei ollut kunnossa Alinan hakiessa tämän suojaan, ja käynti eläinlääkärillä paljasti pojan sairastavan penikkatautia. Brunjon tahto elää oli kuitenkin kova ja tämä vastasi hyvin hoitoihin. Brunjo on asunut fosterissa viime aikoihin saakka, ja ollut Sintestin tarhalla nyt noin kolme kuukautta.

Brunjolla on ikää noin 5vuotta. Kooltaan Brunjo on noin 60cm, 27kg.

Brunjo on hieman dominoiva muiden urosten kanssa, eteenkin ruoan suhteen. Brunjo asuu tällä hetkellä samankokoisen nartun kanssa samassa häkissä, ja tulee tämän kanssa hyvin toimeen. Brunjolla on vielä muutamia haasteita edessään. Yksi on löytää oma perhe ja rakastava koti ja toinen on se, että tällä hymypojalla on todettu sydänmato. Sydänmato on kuitenkin hyvin hoidettavissa lääkkeillä ja yksikään koira ei ole joutunut sydänmadon vuoksi jäämään ikuisiksi ajoiksi Romaniaan, vaan ovat kaikki päässeet tulemaan Suomeen, kun ovat siihen valmiita. Kotisivuiltamme voit lukea lisää sydänmadosta. Voit myös kysyä lisää Brunjon yhteyshenkilöltä.

22.7.2016
Brunjon tapasimme heinäkuussa 2016. On ihana nähdä koiran, joka Brunjo tänään on, kun vertaa siihen millaiset lähtökohdista Alina Brunjon kanssa lähti totetuttaa matkaa kohti parempaa elämää.

Brunjo ei jännitä meitä vieraita tippaakaan ja malttaakin rauhoittua ottaakseen rapsutukset vastaan. Urosten kanssa Brunjo ei tule toimeen, narttujen kanssa kyllä. Brunjo on melko energinen ja aktiivinen kaveri joka tuleekin tarvitsemaan perheeltään mahdollisuuden päästä purkamaan energiaansa esim. lenkeillä ja aivo- ja nenätyöskentelyllä.

Brunjo oli iloinen nallekarhu joka välillä intoutui haukkumaan jollekin näkemälleen aidan toisella puolella. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kaveri.

Lisätty uusia kuvia.

6.10.2016
Brunjo pääsee muuttamaan omaan kotiin Ranskaan. Enää pojan ei tarvitse kestää toista talvea tarhalla <3


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Brunjo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brunjo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Brunjon yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.