Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: FIVE MILLION


Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

5.2.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat tammikuussa, Onevetissa vieraillessa, myös pienen narttupennun joka on hylätty suoraan klinikalle. Tällaisia tapauksia sattuu aina välillä, että koira tuodaan tänne ja jätetään sitten muiden huolehdittavaksi. Eli koira hylätään mutta sitä ei hylätä kuitenkaan kadulle, jos tässä jotain positiivista haluamme hakea. Joku oli ostanut pennun puhdasrotuisena bichon friséna, maksanut itsensä kipeäksi ja sitten saanut todeta, että kyllä tästä tytöstä löytyy aikamoinen combo-mix. Tämä on siis ollut syy hylkäämiselle. Pieni, nuori tyyppi jolla ikää vasta noin 4-5kk. Joutui hylätyksi koska oli vääränlainen.

Pentu sai nimen Five Million. Milli tulee pysymään pienenä, arviolta noin 10kg. Tytön ulkomuodossa on jotain corgimaisuutta olemuksessaan. Tällä hetkellä Milli painaa suunnilleen 5kg. Millillä on ns. töpöhäntä.

Milliä saa käsitellä ja se on aivan rentona sylissä. Hampaat ovat jo vaihtuneet. Milli on myös kerennyt asua jonkin aikaa kotikoirana joten se on tytölle tuttua, jollain tasolla. Tulee kuitenkin ottaa huomioon, että kotikoiran elämä voi olla kovin erilainen Romaniassa verraten Suomeen ja Milli on vielä nuori pentu jolla paljon oppimista elämästä ylipäätään.

25.2.2016
Five Million pääsee pian kotiin. Tyttö varattiin muutama päivä sitten ja se siirtyi lentojonoon, odottelemaan omaa vuoroaan saapua odottavan perheensä luokse. Onnea niin Millille kuin perheelle <3

28.3.2016
Milli, kaunis pieni pirpana, pääsi tänään tulemaan kotiin. Sanottuaan heipat matkaseuralleen, viimeinen etappi kotiin jatkui yhdessä oman perheen kanssa.

—————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Five Million tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Milli saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Milli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Five Millionin yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.