Päivitetty 15.05.2016

Kodin saanut koira: ARLET


Syntymäaika: 2/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

 

27.7.2015
Glinan pienessä kylässä, 20 kilometrin päässä Bukarestista, sijaitsee Asociatia A Doua Sansan pyörittämä Glinan tarha. Tarhalla on jatkuvasti suuri määrä koiria, joista iso osa on elänyt siellä koko elämänsä. Tarhalla koirat ovat kuitenkin turvassa kaduilta ja niillä on mahdollisuus päästä Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja sitä kautta omiin koteihinsa. Paikalliset tuovat toisinaan koiria tarhalle ja niin kävi näidenkin pentujen kohdalla. Glinan kylässä asuva mies oli tuonut tarhalle kaksitoista pentua eri pentueista. Pentujen historiasta tai siitä, miten ne olivat miehelle päätyneet, ei ole tietoa, mutta nyt ne asuttavat yhdessä yhtä tarhan häkeistä.

Arlet on yksi näistä onnekkaista pennuista. Se on tyypillinen pentu; iloinen, touhukas ja leikkisä ja aina utelias uusia asioita kohtaan. Arlet on pentumaisen sosiaalinen ja tuleekin toimeen kaikkien kanssa. Arletia ei lainkaan häiritse, vaikka täysin uudetkin ihmiset nostelevat sitä syliin.

Arletin odotetaan aikuisena olevan noin 50-55 -senttinen ja 15-20 -kiloinen.

23.9.2015
Arletista on kesän aikana kasvanut kaunis nuori neito. Aktiivimme tapasivat tytön ja sen 10 samaan aikaan tarhalle tuotua häkkikaveria syyskuun reissullaan ja kertoivat, että pentujen persoonalliset luonteet ovat alkaneet näkyä. Arlet on pennuista selvästi rauhallisimmasta päästä. Se jättäytyy suosiolla hieman taemmas, kun muut pennut säntäävät pyörimään ihmisten jalkoihin. Arlet on muutenkin ikäisekseen todella kohtelias ja odottaa esimerkiksi namien kohdalla vuoroaan äärimmäisen nätisti. Muille pennuille se on alistuva ja mieluummin väistää kuin osallistuu rähinöihin. Ihmisistä Arlet pitää kovasti ja se on hirmu onnellinen kun joku sen hiljaisen olemuksen huomaa.

26.11.2015
Kaunis ja lempeä Arlet odottelee edelleen tarhalla sitä omaa kotiaan. Se elelee sopuisasti isossa pentulaumassa, jossa usein tulee turhautumisen vuoksi kinaa pentujen kesken. Arlet ei kuitenkaan näihin puuhiin osallistu, vaan odottelee mieluummin säyseästi sivummalla tilanteen rauhoittumista. Arlet onkin ikäisekseen melko rauhallinen ja viisaan oloinen. Se on tasapainoinen, eivätkä tarhalla vietetyt kuukaudet ole muuttaneet sen upeaa luonnetta. Arlet sopisikin varmasti hyvin monenlaiseen perheeseen.

28.1.2016
12 tarhalle tuodusta pennusta vasta kolme on päässyt Suomeen omiin koteihinsa. Pentujen kasvaessa yhteinen häkki kävi niille aivan liian pieneksi ja nyt lähes aikuisiin mittoihinsa kasvaneet nuorukaiset on jaettu useampaan eri häkkiin. Arlet sai jäädä alkuperäiseen häkkiin neljän muun pennun kanssa ja se tuleekin edelleen hienosti toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa. Arlet on todella kiinnostunut ihmisistä ja tuleekin heti muun porukan mukana roikkumaan häkin aidalle, kun joku lähestyy häkkiä. Arlet ei myöskään arastele vieraita ihmisiä häkkinsä sisällä, vaan tulee iloisen reippaasti tutustumaan tulijoihin. Arlet on ehdottomasti porukan vauhdikkaimmasta päästä ja sen on selvästi vaikea valita kumpi on sille tärkeämpää – ihmisten lähellä pyöriminen vai ympäri häkkiä viipottaminen. Arlet tuleekin tarvitsemaan aktiivisen kodin, jossa tytön kanssa jaksetaan ulkoilla ja harrastaa. Arlet ei tarhalla ole kova haukkumaan.

22.2.2016
Arlet jatkaa kodin etsintää aikuisten koirien joukossa.

17.4.2016
Kaunis Arlet on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

15.5.2016
Arlet on eilen lentänyt omaan kotiinsa. Onnea koko perheelle!

_____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Arlet tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Arlet saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Arlet on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa