Kodin saanut koira: PADDY

Syntymäaika: 2007
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa
Kokoarvio:

 

 

9.4.2016
Onnekkaan herrasmieskoira Paddyn tarina on oiva esimerkki siitä, kuinka Romaniassa koiran hyvä elämä on samalla todennäköisyydellä onnesta kiinni kuin päävoiton todennäköisyys lottoarvonnassa. Jos katukoira ei kuole tai sitä ei tapeta kadulle, se pyydystetään yhdelle Romanian sadoista koiratarhoista. Joillakin tarhoista säilytetään koiria, kunnes ne kuolevat nälkään, kylmään, tauteihin tai tappeluihin. Toisilla tarhoilla koirat tapetaan milloin milläkin tavalla. Joillakin tarhoilla koirista huolehditaan, mutta siltikään ne eivät ikinä pääse häkistään pois ja vaan kärsivät sekä fyysisesti että henkisesti kunnes kuolema korjaa.

Palladyn kunnallinen koiratarha Romaniassa, syksy 2014
“Siitä on nyt puolitoista vuotta aikaa, kun kävimme Avec Tastula -ohjelman kuvauksien takia yhdellä Romanian pääkaupungin Bukarestin kunnallisista koiratarhoista.  Yhdistyksenä emme normaalisti käy kunnallisilla koiratarhoilla, koska emme voi vaikuttaa niillä mihinkään. Pallady on tarha, jolle pyydystetään koiria ja tapetaan ne, kun tarha on täysi. Tällainen kiertokulku ei vie paria viikkoa kauempaa.

Pääsimme Palladylle sillä verukkeella, että adoptoisimme heiltä kaksi koiraa. Mädäntyneen kalman hajun leijuessa ympärillämme seisoimme synkkinä katsoen silmistä silmiin kaikkia niitä joista kukaan ei välittänyt, jotka tulisivat seuraavien päivien sisällä kuolemaan, ja joiden lopetustavasta meillä ei ollut tietoa. Valitsimme umpimähkään kaksi koiraa. Kolmas koira ei ollut suunnitelmissa, mutta näin Paddyn ja sain siitä intuition, että tuolle vielä mahdollisuus. Se piti etujalkaansa ylhäällä ja ainoana kaikista häkissä olleista koirista heilutti häntäänsä. Ajattelin, että jos jalassa on hoidettava vamma, koiranpyydystäjien rajujen pyydystysmetodien aiheuttama, niin se olisi varmasti adoptiokelpoinen. Pyysin eläinsuojelijaystäväämme hakemaan sen lähdettyämme. Näin Paddy pelastui mahdollisuuteen arvokkaasta elämästä.”

Paddy vietiin Palladylta yksityiselle koiratarhalle. Alussa Paddy oli ilmeisesti traumatisoitunut koirapyydystäjien kovasta kohtelusta. Se ahdistui kiinnipitämisestä ja kyhjötti paikallaan. Ehkä se oli stressaantunut myös koiramäärästä ja kamalista muutoksista elämässään. Kuulosti siltä, että Paddy ei olisikaan sopiva normaaliin adoptioon. Koska tarhalla on jatkuvasti n. 250 muutakin koiraa, annettiin Paddyn vähän niin kuin vain olla.

Loppujen lopuksi Paddy oli tarhalla puolitoista vuotta ennen kuin saimme tilaisuuden tuoda sen kotihoitoon Suomeen 19.4.2016. Lentokentällä kuljetusboksista kurkisti hieman jännittynyt koiraherra. Viisas ja ajattelevainen Paddy heilutteli häntäänsä kaikille kentällä olijoille – Ihan kuin Palladylla puolitoista vuotta sitten. Se tiesi, että jotain parempaa oli tulossa. Siitä se sitten lähti rauhallisesti häntäänsä heiluttaen kotihoitajiensa perässä tutustumaan uuteen hyvään elämään…

Kotihoitajan kertomaa
“Paddy on osoittautunut herkäksi, mutta myös hyvin ihmisrakkaaksi koiraksi. On sellainen yhden ihmisen koira. Todennäköisemmin naisen koira, sillä miehiä hieman arastelee. Paddy ei käytä paljoa ääntään, mutta jalkavammansa vuoksi sopii paremmin kotiin jossa ei ole liukkaita portaita ja asfaltti ympäristöä, koska sellainen on joustamaton alusta kävellä ja rasittaa niveliä. Lisäksi herkkyytensä takia “kiihkeä kaupungin syke” ei ole Paddyn juttu.

Paddy tulee toimeen reilujen koirakavereiden kanssa ja on itse ystävällinen toisille. Tarvittaessa osaa kuitenkin ärähtää huonosta käytöksestä, joten ihan nyhverö ei ole. Paddy arvostaa meillä olevaa äärettömän kilttiä vanhaa urosta, eikä varastele tämän ruokia. Myös kissoihin suhtautuu viileän ystävällisesti. Paddy siis tulee toimeen sopuisassa ja reilussa koiraporukassa, mutta pärjää myös ainoana koirana.

Paddy on sisäsiisti ja kaikin puolin fiksu oppivainen koira.
Paddylla menee tällä hetkellä aika arsenaali lääkkeitä, joista valtaosa on kuuriluontoisia. Paddyn lihaskunto on selkeästi parantunut. Alussa ei jaksanut kiertää edes taloa ja seistessäkin jalat tärisi. Nyt voi tunti tolkulla kohnata kesannolla olevalla pellolla ja kaivella hiiren pesiä esiin. Se touhu onkin ihan parasta Paddyn mielestä. Paddya voi pitää vapaana ja tulee hienosti kutsusta luokse.
Hihnassa kävelystä Paddy ei erityisemmin pidä. Alistuu siihen kyllä, mutta se ei ole mieluisaa ja tällöin myös säpsyy kaikkea tosi helposti. Koska olemme keskittyneet lihasten kuntoutumiseen, niin olen vähemmän pitänyt Paddya hihnassa. Ollaan liikuttu Paddyn tahtiin.

Lyhykäisesti tiivistettynä Paddy on hieno ja herkkä herrasmies, joka tulee mukavien tyyppien kanssa loistavasti juttuun.”

Paddyn iho on edelleen huono, ja seuraamme tilannetta tiiviisti ja toivomme, että ihokin alkaa pian parantua nykyisillä hoidoilla ja huolenpidolla. Paddy on kooltaan noin 60cm, 30kg.
Mikäli sinulla löytyy ymmärrystä vanhan koiran sielunelämästä ja tarpeista, ja sinulla olisi tarjota Paddylle se sopiva, loppuelämän koti jossa ukkeli saa elää onnellisena ja kiireettömässä arjessa, ota yhteyttä niin keskustellaan lisää. Ehkä Paddy vihdoinkin pääsisi siihen omaan Kotiin, jonka niin tälle kultaiselle kaverille jo soisi.

15.5.2016
Tänä aamuna Paddyn kotihoitaja oli ymmärtänyt sen saman minkä Paddy oli ymmärtänyt heti saavuttuaan taloon.

Koira joka oli tuomittu kuolemaan Palladyn tarhalla, selvisi sieltä hengissä ja eleli pitkään Onevetissa ennen mahdollisuutta tulla kotihoitoon. Kun tämä vihdoinkin sai sen mahdollisuuden, se hämmästytti ja hurmasi kaikki kohtaamansa ihmiset. Hoitopaikan muiden koirien kanssa Paddy löysi heti yhteisen sävelen ja kissatkin ovat ihan ok. Hoitomamma on se tärkein tärkeistä, ja hän on saanut Paddyn hymyilemään.

Paddy on Kotona <3

———————————————————————————————————————–

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Tutustuthan kuitenkin sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa! Paddy luovutetaan omaan kotiin asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

Paddyn yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: