Päivitetty 06.08.2023

Kodin saanut koira: ARVO


Syntymäaika: 02/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
09.04.2023
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Arvo on tuotu sterilointi tapahtumaan, mutta omistaja ei enää halunnut sitä takaisin, joten Arvo päätyi Carpen tarhalle. Arvo elää tarhalla suuri kokoisessa häkissä, mistä on pääsy myös ladon puolelle ja missä on useita muita koiria, eri kokoisia, ikäisiä ja eri sukupuolta. Ressukka Arvo jää hieman toisten koirien jalkoihin ja muut koirat kiusaavat sitä. Arvo ei pyri ottamaan omaa tilaa vierailta ihmisiltä, eikä se se pelkää vieraita, mutta pikkuinen ei vaan halua joutua kärhämään muiden koirien kanssa. Arvo on selvästi tottumaton käsittelyyn ja nostamiseen, sillä se ei oikein tykkää kun Carmen nostaa syliin ja tällöin Arvo juokseen karkuun ja väistää. Yhdistyksen aktiiveilta Arvo ottaa herkkuja kädestä, kun sille tekee tilaa muilta koirilta. Kun Arvo huomaa, että nameja on lisää ja ne ovat herkullisia, se haluaa niitä lisää ja vähän ilostuu ja innostuu. Kameralle Arvo poseeraa ammattimaiseen tapaan. Arvo jää muiden koiria varjoon, mutta yhdistyksen aktiiveja se katselee kiinnostuneena, uteliaana ja heiluttelee kauempaa häntää. Tulevassa kodissa voisi asua jo valmiiksi koirakaveri Arvolle, mutta koirakaveri ei saisi olla pomotteleva toisia koiria kohtaan, sillä emme toki halua, että Arvo joutuu kiusatuksi tulevassa kodissa pehmeän luonteensa vuoksi. Arvo ei juurikaan hauku tarhalla, mutta on tärkeää muistaa, että käytös voi muuttua kotiutumisen ja ympäristön muutoksen myötä. Arvo tulee tarvitsemaan positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Muutos uuteen kotiin muuttaessa tulee varmasti olemaan sille alkuun jännittävää. Liikenne, vieraat ihmiset, hihnalenkkeily ja sisätiloissa asuminen ovat  Arvolle täysin vieraita asioita ja tottuminen voi viedä aikaa. Arvo tulee tarvitsemaan positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa ohjausta matkallaan kotikoiraksi.

Arvolla on arvion mukaan ikää reilu vuoden verran. Painoa sillä on arvion mukaan noin 6 kg ja säkäkorkeutta noin 30 cm.

29.07.2023
Arvo saapui Suomeen.

16.06.2023
Arvo on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea Arvolle ja sen tulevalle perheelle.

09.04.2023
Arvo on lisätty adoptio-ohjelmaan.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Arvo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Arvo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Arvon yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.