Päivitetty 02.06.2023

Kotia etsivä koira: ATHENES (Suomessa)


Syntymäaika: 3/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Kirkkonummi)
kastroitu

 

Athenes on saanut monta hyvää kotitarjousta, joten sen postilaatikko sulkeutuu!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
24.5.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Athenes on löydetty huoltoaseman lähettyviltä ja Carmen epäilee, että Athenes on pelästynyt uuden vuoden ilotulitusta ja karannut. Athenes vaikuttaa iloiselta pojalta ja on aivan innoissaan ihmisten seurasta ja huomiosta. Poika hyppii vierailijoita vasten ja tarraa kiinni, kuin pyytääkseen, että ottakaa syliin. Athenes on energisen oloinen ja selvästi tarha ympäristö saa sen stressaantumaan.

Athenes asustelee kahden tottumattoman nuoren koiran kanssa samassa häkissä ja on sopuisa niitä kohtaa. Poika väistää muita koiria, eikä selvästikään tukeudu niihin vaan vaikuttaa rohkealta ja itsenäiseltä tyypiltä.

Athenes saapui kotihoitoon 27.5.2023  ja se pääsee kotihoidossa opettelemaan tärkeitä kotikoiran taitoja. Täytyy silti muistaa, että Athenekselle kaikki on todennäköisesti uutta ja se tulee jatkossakin tarvitsemaan perheeltään paljon kärsivällisyyttä ja aikaa opetellessaan kotikoiran elämää. Poika sopisi todennäköisesti monenlaiseen perhe kokoonpanoon. Athenes varmasti nauttisi elämästään koko perheen silmäteränä, jolloin se saisi kaikki silitykset ja hemmottelut itselleen. Mutta yhtälailla Athenes todennäköisesti pärjäisi oikein hyvin myös mukavassa koira seurassa. Tulevan perheen tulee sitoutua kouluttamaan koiraa positiiviseen vahvistamiseen perustuen ja koiralähtöisesti.

Kooltaan Athenes on noin 38 cm ja 13 kg.

Päivitykset:

24.5.2023
Atheneksen varaus peruuntui juuri ennen sen saapumista Suomeen. Lähtö valmisteluissa havaittiin, että Atheneksen kävelyssä oli hieman outoa liikettä ja sen takajaloista otettiin varmuuden vuoksi röntgenkuvat. Onneksi mitään hälyttävää kuvista ei löytynyt. Atheneksen polvien luksaatio aste on 0, mikä tarkoittaa, että polvi liikkuu hieman, mutta ei mene pois paikoiltaan edes painamalla.

Athenes voi tällä hetkellä oikein hyvin, mutta tulevan kodin on varauduttava seuraamaan polvien tilannetta eläinlääkärin kanssa. Jos polvet alkavat kipuilla, ensisijaisena hoitona riittää yleensä lepo ja kipulääkitys. Myös fysioterapia ja koiran lihaskunnosta huolehtiminen voivat auttaa. Atheneksen kaikki tautitestit mukaan lukien giardia-testi ja testit multiresistenttien bakteerien-kantajuuden varalta olivat negatiiviset.

Valloittava Athenes on joka tapauksessa onnekas sillä se pääsee Suomeen kotihoitoon jatkamaan uuden kodin etsintää <3 Athenes saapuu Suomeen 27.5.2023.

3.4.2023
Athenes on varattu ikiomaan kotiin, onnea!

19.3.2023
Suloinen Athenes aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Athenes saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Athenes on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Atheneksen  yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.