Päivitetty 22.03.2023

Kotia etsivä koira: ATHENES


Syntymäaika: 2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.3.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Athenes on löydetty huoltoaseman lähettyviltä ja Carmen epäilee, että Athenes on pelästynyt uuden vuoden ilotulitusta ja karannut. Athenes vaikuttaa iloiselta pojalta ja on aivan innoissaan ihmisten seurasta ja huomiosta. Poika hyppii vierailijoita vasten ja tarraa kiinni, kuin pyytääkseen, että ottakaa syliin. Athenes on energisen oloinen ja selvästi tarha ympäristö saa sen stressaantumaan.

Athenes asustelee kahden tottumattoman nuoren koiran kanssa samassa häkissä ja on sopuisa niitä kohtaa. Poika väistää muita koiria, eikä selvästikään tukeudu niihin vaan vaikuttaa rohkealta ja itsenäiseltä tyypiltä.

Athenes on ihan valmis muuttamaan uuteen omaan kotiin. Se varmasti nauttisi elämästään koko perheen silmäteränä, jolloin se saisi kaikki silitykset ja hemmottelut itselleen. Mutta yhtälailla Athenes todenäköisesti pärjäisi oikein hyvin myös mukavassa koira seurassa. Athenes tulee todennäköisesti nauttimaan ihmisen kanssa yhteisestä tekemisestä ja kaipaamaan aktivointia eri muodoissa.

Vaikka Athenes on reippaan ja iloisen oloinen, se tulee tarvitsemaan tukea ja lempeää koiralähtöistä opastusta täysin uudenlaiseen kotikoiran elämään. Todennäköisesti monet kotikoiralle tutut asiat ovat sille täysin vieraita.

Kooltaan Athenes on noin 38 cm ja 13 kg.

Päivitykset:

19.3.2023
Suloinen Athenes aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Athenes saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Athenes on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Athenesin  yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.