Päivitetty 07.04.2016

Kodin saanut koira: ATHEA


ATHEA 3/2016

ATHEA 3/2016

 

ATHEA

  • arvioitu syntymäaika 8/2015
  • narttu
  • steriloidaan
  • Romaniassa (Sintesti)

 

 

 

 

 

3.4.2016
Romaniassa on hyvin varovaisenkin arvion mukaan reilu kaksimiljoonaa koditonta koiraa. Eläinsuojelutilanne on Romaniassa erittäin huono ja hyvin pieni osa koirista saavat kohdalleen ystävällisen ihmisen, joka huolehtisi koiran hyvinvoinnista, tai että koiralle tulisi mahdollisuus adoptioon. Kaduilla elävät koirat ovat suuressa vaarassa monin tavoin, ne joko kuolevat kivuliaasti tauteihin, nälkään tai joutuvat onnettomuuteen, sekä myös ihmisten pahoinpitelemäksi. Athean kohalle on osunut suuri onni, sillä se on otettu pentuna kadulta suojaan Asociatia Suflete Dragin tarhalle Sintestiin ja on nyt Kulkureiden adoptio-ohjemassa mukana.

Athea on vielä nuori koira, jolla on nuoren koiran tarpeet ja energia. Tämä terrierin näköinen mixi on luonteeltaan varsin touhukas tapaus, joka ketään pelkäämättä hyppää ihmisen syliin ja iloisesti mennä touhottaa joka paikkaan . Muiden koirien kanssa Athea tulee hyvin toimeen, on hyvin leikkisä ja sosiaalinen koira. Tarhalla ei haukkunut, joten näin ollen, kerrostalo voisi hyvinkin myös sopia kodiksi. Athealla on hammaskiveä, joten tulevan kodin on tämä otettava huomioon. Athealla ollut myös papillomavirus, joka nyt on jo kunnossa.

Kokoa Athealla on noin 40 cm ja paino tällä hetkellä noin 12 kg

7.4.2016
Athean koti löytyi Ranskasta, jonne karvaturri matkustaa piakkoin.

 

************************************************************************************************************

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Athea saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Athea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Athealle: Stina Nurmikoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.