Kodin saanut koira: ATHEA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

ATHEA 3/2016

ATHEA 3/2016

 

ATHEA

  • arvioitu syntymäaika 8/2015
  • narttu
  • steriloidaan
  • Romaniassa (Sintesti)

 

 

 

 

 

3.4.2016
Romaniassa on hyvin varovaisenkin arvion mukaan reilu kaksimiljoonaa koditonta koiraa. Eläinsuojelutilanne on Romaniassa erittäin huono ja hyvin pieni osa koirista saavat kohdalleen ystävällisen ihmisen, joka huolehtisi koiran hyvinvoinnista, tai että koiralle tulisi mahdollisuus adoptioon. Kaduilla elävät koirat ovat suuressa vaarassa monin tavoin, ne joko kuolevat kivuliaasti tauteihin, nälkään tai joutuvat onnettomuuteen, sekä myös ihmisten pahoinpitelemäksi. Athean kohalle on osunut suuri onni, sillä se on otettu pentuna kadulta suojaan Asociatia Suflete Dragin tarhalle Sintestiin ja on nyt Kulkureiden adoptio-ohjemassa mukana.

Athea on vielä nuori koira, jolla on nuoren koiran tarpeet ja energia. Tämä terrierin näköinen mixi on luonteeltaan varsin touhukas tapaus, joka ketään pelkäämättä hyppää ihmisen syliin ja iloisesti mennä touhottaa joka paikkaan . Muiden koirien kanssa Athea tulee hyvin toimeen, on hyvin leikkisä ja sosiaalinen koira. Tarhalla ei haukkunut, joten näin ollen, kerrostalo voisi hyvinkin myös sopia kodiksi. Athealla on hammaskiveä, joten tulevan kodin on tämä otettava huomioon. Athealla ollut myös papillomavirus, joka nyt on jo kunnossa.

Kokoa Athealla on noin 40 cm ja paino tällä hetkellä noin 12 kg

7.4.2016
Athean koti löytyi Ranskasta, jonne karvaturri matkustaa piakkoin.

 

************************************************************************************************************

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Athea saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Athea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Athealle: Stina Nurmikoski

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: