Päivitetty 07.04.2016

Kodin saanut koira: WOLFI


17.3.2016

17.3.2016

WOLFI

  • arvioitu syntymäaika 2/2015
  • narttu
  • steriloitu
  • Romaniassa, Rosiorissa

 

 

 

 

 

 

31.3.2016
Rosiori De Vede on kaupunki, noin 120km Bukarestista lounaaseen. Sieltä löytyy myös kunnallinen koiratarha, jota voidaan myös kutsua maan päälliseksi helvetiksi. Tarhalla on töissä kaupungin palkkaamat työntekijät, jotka myös toimivat rankkureina. Nämä henkilöt metsästävät vapaana kulkevia koiria. Koirat pyydystetään kiinni kyseenalaisin menetelmin ja kovakouraisesti ja mikäli koirat selviävät hengissä kiinniotosta ne päätyvät jonnekin täpötäyteen häkkiin tarhalle. Riippumatta siitä minkä kokoinen-, kuntoinen-, tai ikäinen koira on, se heitetään muiden koirien armoille. Sanomattakin selvää, että tappeluja syntyy päivittäin. Täältä voit lukea lisää Rosiorin tarhasta.

Wolfi on yksi niistä koirista, jotka odottavat oman kodin löytymistä Rosiorin kunnallisella tarhalla. Wolfin, kuten muidenkin tarhan koirien, onni on paikallinen eläinsuojelija Cornelia Stan. Cornelian ansiosta koirien olot tarhalla ovat selkeästi paremmat kuin ne muuten olisivat. Wolfi asustaa tarhan pihamaalla ketjulla kiinnitettynä omaan koppiinsa.

Wolfi on arviolta noin vuoden ikäinen ja ruumiinrakenteeltaan se on pitkäselkäinen pötkyläkoira. Wolfi  painaa noin 15 kg ja on suunnilleen 40 cm korkea. Wolfin ruumiinrakenteesta johtuen tulevan omistajan tulee pitää huolta sen riittävästä liikunnasta ja oikeanlaisesta ravitsemuksesta. Näin ennaltaehkäistään sitä, ettei Wolfille pääse kertymään ylipainoa eivätkä sen selkä tai jalkojen nivelet siten rasitu turhaan.

Luonteeltaan Wolfi on erittäin avoin ja sosiaalinen koira, joka ottaa häntä heiluen ja pusuttaen vastaan sille vieraankin ihmisen. Wolfi on vielä nuori koira, joten siitä löytyy virtaa ja leikkisyyttä ja sille etsitäänkin aktiivista kotia. Tarhalla Wolfi tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa eikä vastaa rähinöihin, joten sitä voisi olla omassa kodissa odottamassa koirakaveri.

7.4.2016
Wolfi on tänään varattu omaan kotiin Saksaan! Onnea matkaan Wolfi!

———————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Wolfi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Wolfi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Wolfin yhteyshenkilö on Niina Laaksonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.