Päivitetty 11.04.2016

Kodin saanut koira: IUKA


IUKA

* Arvioitu syntymäaika noin v. 2005

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

21.7.2015
Kulkurien toista pääyhteistyökumppania Asociata Suflete Dragia pyörittävät äiti Anda ja tytär Alina Murgu. Anda on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan toiminut eläinsuojelutyön parissa. Hänelle päätyi vuosi sitten myös Iuka, joka on yksi niistä harvoista onnekkaista, jotka ovat Bragadirun kunnalliselta tarhalta päässeet elävinä pois. Nykyään Iuka asuttaa yhtä Asociatia Suflete Dragin uuden Sintestin tarhan häkeistä.

Iuka on arvokas ja rauhallinen vanhempi lady. Se tykkää todella paljon ihmisten huomiosta ja onkin sekä tuttujen että tuntemattomien ihmisten seurassa erittäin sosiaalinen ja lempeä. Muiden koirien suhteen Iuka on omanarvontuntoisesti hieman valikoiva. Iuka on muita koiria kohtaan dominoiva eikä siis sovi toisen vahvaluontoisen nartun kaveriksi. Leppoisa ja vanhan nartun äksyilyihin huumorilla suhtautuva uros sen sijaan olisi varmasti Iukalle mieluinen kaveri. Tietysti Iuka nauttisi varmasti kaikkien kadulla vietettyjen vuosien jälkeen myös aivan ikiomasta ihmisestä, jonka huomionosoitukset se saisi täysin itselleen.

Iuka on noin 55cm korkea ja painaa 25-30 kiloa.

18.9.2015
Iuka asuttaa edelleen Sintestin tarhaa, jossa aktiivimme sen tapasivat syyskuun reissullaan. Iuka oli yhä äärettömän lempeä ja kiltti myös aivan uusille ihmisille. Se selvästi kaipaa ihmisten seuraa ja tulikin heti kohteliaasti mahdollisimman lähelle odottelemaan jospa joku edes vähän rapsuttaisi. Saadessaan huomiota Iuka painoi ensin vienosti päänsä vasten rapsuttelijan jalkaa ja hetken päästä kellahti maahan selälleen tyytyväisesti silmät kiinni painettuina. Ihmisille Iuka onkin hyvin alistuvaisen oloinen ja vaikka se aivan selvästi janosi huomiota se ei missään vaiheessa vaatinut ihmisiltä mitään, vaan odotti rauhallisesti vuoroaan. Tällä hetkellä Iuka jakaa häkkinsä iloisen nuoren uroksen kanssa ja kaksikko tulee mainiosti toimeen. Iuka oli tarhalla muutenkin hyvin tasapainoinen, rauhallinen ja vähästä iloinen persoona.

Iuka on päässyt tarhalla hieman pulleaan kuntoon ja tulee kotona tarvitsemaan pientä kuntoremonttia. Iän ja huonon ruokavalion myötä myös Iukan hampaat tulevat tarvitsemaan huoltoa.

9.11.2015
Kultainen ja lempeä Iuka odottelee edelleen tarhalla omaa kotiaan. Aktiiviemme tavatessa Iukan marraskuussa se oli oma ystävällinen itsensä ja tuli heti hakemaan rapsutuksia ja läheisyyttä. Saivatpa vieraat vastalahjaksi myös pieniä suukkoja hellältä vanhalta rouvalta. Iukan tavallinen ja jo hieman elämää nähnyt ulkokuori tai sen lähes kokonaan hävinneet hampaat eivät ehkä vetoa suureen yleisöön, mutta Iuka jaksaa uskoa ja odottaa että jossakin on ihminen joka näkee sen kaiken alla piilevän suuren sydämen.

7.2.2016
Maailman lempein Iuka odottaa edelleen tarhalla. Tarhaelämä ei sovi ihmisrakkaalle Iukalle lainkaan ja se tuntuu ajan myötä muuttuvan yhä haikeammaksi ja surulliseksi. Ihmisvieraat se ottaa aivan samalla rakkaudella ja lämmöllä vastaan kuin aina ennenkin. Vaikka Iuka ei enää riehu tai hyöri ja pyöri innostuessaan sen olemuksesta näkee, kuinka onni hiipii sen jokaiseen soluun kun ihminen antaa sille huomiota. Se painautuu aivan ihmiseen kiinni ja toivoo, että ihminen ei siitä enää lähtisi. Edes namit eivät Iukaa kiinnosta niin kauan, kun joku vain viitsii sitä rapsutella ja hoitaa. Iuka on äärimmäisen kiltti, lempeä ja rauhallinen koira jolla olisi vielä paljon annettavaa omalle ihmiselleen. Se ei tarhalla hauku oikeastaan lainkaan ja on muutenkin hyvin helpon koiran oloinen.

Lisätty Iukalle myös video tammikuulta.

22.3.2016
Maaliskuun reissullaan aktiivimme tapasivat myös lempeän ja kiltin Iukan. Iuka otti tapansa mukaan vieraat rauhallisesti vastaan ja nautti täysin rinnoin kaikesta saamastaan huomiosta. Iuka todella rakastaa ihmisten seuraa ja läheisyyttä yli kaiken. Se on koira, joka osaisi varmasti arvostaa ja olla kiitollinen lämpimästä pedistä ja rauhallisista lenkeistä. Iuka sopisi varmasti myös oikein hyvin myös ensimmäiseksi koiraksi tai esimerkiksi kerrostaloon, sillä se on hyvin vähäeleinen, hiljainen ja tasapainoisen oloinen.

11.4.2016
Sympaattinen vanha rouva Iuka on varattu Ranskaan.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Iuka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Iuka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa