Päivitetty 02.03.2017

Kodin saanut koira: AUDI (nyk. Jallu)


Syntymäaika: 7/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carmen Mandescu)
kastroidaan

 

7.4.2016
Audi on varattu omaan kotiinsa Suomeen ja hänen uusi nimensä on Jallu.

Audin on löytänyt Asociatia A Doua Sansan perustajajäsenen, Carmen Mandescun, ystävä. Carmenin ystävä näki auton töytäisevän tätä pientä koiraa kadulla ja tästä syystä vei sen Carmenin hoiviin, koska tiesi sen pääsevän sitä kautta eläinlääkäriin tarkistukseen. Audi sai nimensä, koska sen merkkinen auto sitä tönäisi.

Audilla todettiin jalassa hiusmurtuma, joka ei vaatinut hoitoa. Nyt vuoden jälkeen Audin menossa ja meiningissä ei millään tavalla näy tämä tapaturma.

Audi on luonteeltaan iloinen, aktiivinen ja erittäin leikkisä. Alkuun Audi tekee muille selväksi, ettei hänelle “ryttyillä”, mutta tulee toimeen kaikkien koirien kanssa. Ihmiselle Audi on sosiaalinen ja kiltti.

Audi on kooltaan noin 35 cm korkea ja painaa noin 8-10 kg.

9.5.2016
Jallu saapui omaan kotiinsa, odotettuna lisänä perheeseen, 6.5.

Joulukuu 2016
“Kun huhtikuussa 2016 näimme ensimmäiset kuvat Jallusta ( ex.Audi)  oli se rakkautta ensi silmäyksellä! Pieni huolestuneen näköinen ” staffinassukka ” katseli ihastuttavilla kajalsilmillään ja oli sen näköinen, että tarkkailee ympäristöään herkeämättä. Asia oli selvä, Jallu varattiin samantien.

Rakasta odotettiin hartaudella. Sitten tuli tieto, että poika lentää kotiin 7.5.2016! Voi sitä onnea ja iloa, kun pakkasimme tarvikkeita reppuun.
Lentokentällä tunteet olivat pinnassa, kun odotimme koneen laskeutumista.
Ja se ensitapaaminen oli jotain järisyttävää. Boksissa kyyhötti pieni pojannassikka kauhusta kankeana.
Paluumatka kotiin oli pitkä, mutta hyvin reissusta selvisimme.
Kun nostin Jallun kotipihalla autosta ulos alkoi vimmattu hännän heilutus ja poika käveli suoraan ulko-ovelle, kuin tietäen “nyt olen kotona”.
Kaikki on sujunut mielestämme hienosti. Olimme varautuneet todellisiin haasteisiin ja ongelmiin, mutta yhteiselomme alkoikin rullata luontevasti eteenpäin.
Muutamat kengät Jallu ripuloi eteisessä, kun ei raukka osannut pyytää ulos. Ulko-oveen Jallu on jättänyt taistelu jälkensä, eroahdistus vaivasi hetken aikaa, mutta sekin jäi pois, kun oppi luottamaan ettei häntä enää jätetä eikä hylätä.
On ollut ilo nähdä miten hienosti poika on sopeutunut ja kotiutunut.
Nyt Jallu on ollut luonamme 8 kuukautta ja emme voisi kuvitellakaan eloa ilman häntä. Niin paljon tuo pieni, omapäinen jäärä on tuonut iloa ja eloa perheeseemme.
Parempaa ystävää emme olisi voineet toivoakaan, sielu kohtasi sielun, sydän löysi sydämen, rakkaus syttyi eikä sammu koskaan. Tämä oli kohtalo, tarkoitus.
Lämmin kiitos teille kaikille – Kulkurit ry, Nea Goman ( Jallun kummitäti), Carmen Mandescu ja Jallun lentokummit <3
Rakkaudella Jallu & perhe

 
Tammikuu 2017
Aika on mennyt kuin siivillä. Jallun kotiutuminen etenee tasaista tahtia. Nyt voidaan puhua kotikoirasta, perheen jäsenestä.  Jallu omaa loistavan luonteen, hän ei provosoi eikä provosoidu.Sanonkin että Jallu on kaikista elämäni koirista tervepäisin.

Autoja, mopoja traktoreita yms. härveleitä ei Jallu enää viitsi pelätä. On oppinut, että ne menevät tietä pitkin eivätkä yllättäen hyppää hänen kulkureitilleen pyörätielle 🙂 Ainoita suurta pelkoa aiheuttavia tekijöitä Jallun elämässä ovat LAPSET :O ja SAUVAKÄVELIJÄT!  Ja näistäkin kahdesta asiasta lapset ovat ihan kaikkein pelottavimpia. Mutta mutta… edistymme senkin asian suhteen pikku hiljaa

Jallulla on muutama kaveri joiden kanssa on kiva kisuta ja painia. Kaikkein mieluisin ystävä on Alpo. Alpon kanssa on hyvä ottaa painimatsia ja juosta hulmuta pitkin pihaa. Reetu on jo vanhapoika, joka tahtoo menettää malttinsa Jallun kaa, koska jää toiseksi painimittelöissä ja vastaavasti Jallulla saattaa lievästi kärähtää käämi koska Reetu yrittää astua Jallua turhan kiihkeesti.
Sitten on vielä Ela ( tyttäremme snautseri)  joka hulmuaa ja sählää vuosikkaan innolla.

Jallu on soljunut perheeseemme vaivattomasti, niinkuin olisi täällä asustellut ihan aina. On jopa luonteeltaan niinkin ison egon omaava, että nauttii kun saa olla perheemme ainut nelijalkainen.Toki perheessämme on keskusteltu toisen koiran hankinnasta, mutta jos ja kun se on ajankohtaista, se ei suinkaan ole helppo päätös. Jallu on täydellinen pakkaus ja tuskin toista “jallua” löytyy mistään (suora lainaus isäntäväen sanomisista)

Ja yleensä minä jatkan tuohon, ettei toista urosta edes kannata ajatella, mutta jos löytyisi sievä pieni tytöntyllerö 😉 …..

Oheen liitän muutaman kuvakollaasin meidän sydämen valtaajasta. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Päätän tämänkin kirjoituksen sanoin:
Sydän ♥ löysi sydämen, sielu kohtasi sielun. Rakkaus syttyi, eikä sammu koskaan.
Kiitos Kulkurit ry, Nea Goman (Jallun kummitäti) ja Carmen Mandescu

Rakkaudella Jallu ja kotiväki

 

Yhteyshenkilönä toimii Nea Goman.

 

VIDEO AUDISTA

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.