Kodin saanut koira: INDRIA

Syntymäaika: 7/2016
Sukupuoli: narttu
Steriloidaan 10.3.2017
Sijainti: Romaniassa
Kokoarvio:

 

26.2.2017
Doina Vella on romanialainen eläinsuojelija ja Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani. Doina ja Kulkurit ovat yhdessä toteuttaneet ja tulevat toteuttamaan useita sterilointikampanjoita, joissa on yhteensä steriloitu ja kastroitu satoja eläimiä. Tämän myötä tuhannet koirat jäävät syntymättä kurjaan ja yleensä kovin lyhyeen elämään. Kulkurien sterioinneista voit lukea täältä. Bukarestissa sijaitseva Center of Hope on romanialaisen eläinlääkärin, Dr. Stefan Aurelianin, aikaansaama uusi rakennus, joka rakennettiin kodittomia koiria silmälläpitäen. Dr. Aurelian on uupumaton sterilointien puolestapuhuja ja hän on steriloinut tuhansia koiria. Center of Hopen uusissa ja nykyaikaisissa tiloissa tullaan jatkossa steriloimaan myös Kulkurien sterilointiohjelman koiria yhteistyössä Dr. Aurelianin kanssa.

Indria on löytynyt Doinan toimesta Bukarestin liepeiltä ystävänpäivän yönä. Se asuu Center of Hopen kyljessä olevalla yksityisellä pienellä tarhalla, jossa sillä on romanialaisittain kohtuulliset oltava ja se saa ihmiskontakteja. Kun Kulkurien toiminnanjohtaja Salla Honkapää oli vierailulla Center of Hopessa, hän tapasi Indrian. Indria tuli reippaasti Center of Hopen luentosaliin siitä huolimatta, että lattia oli liukas ja kiiltävä ja huone oli täynnä ihmisiä, joista osa ainakin oli sille täysin uusia. Se kävi reippaasti tervehtimässä kaikkia ja vaikutelmaksi jäikin, että se on todella avoin ja reipas. Se kierteli ympäriinsä hakemassa kaikilta läsnäolijoilta rapsutuksia ja suukotteli ja kun Dr. Aurelian tarkasti sen hampaat, se antoi tämän kiltisti niin tehdä, vaikka hieman jännittikin. Sen luontainen uteliaisuus on varmasti hyödyksi kotiutumisessa. Indralla on takakannukset.

Toistaiseksi Indria tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta tulevan kodin tulee huomioida, että paitsi, että tämä saattaa muuttua Indran aikuistuessa, siitä tulee myös iso. Sen rotuperimässä on laumanvartijarotua, mahdollisesti karpaattienkoiraa, mutta koska Indria on sekarotuinen, tulee kodin varautua myös siihen, että vaikka laumanvartijat ovat hyviä ja omilleen lauhkeita vahtikoiria, voi sekarotuisessa koirassa olla myös sellaista perimää, mikä tekee sen, ettei se vahdikaan tai toimi muutenkaan laumanvartijan tavoin. Taustansa vuoksi Indria voi olla myös arka, mikä tuo oman mausteensa ja omat haasteensa sen kotiuttamiseen ja sen kanssaelämiseen. Koira, jonka perimässä on laumanvartijaa, saattaa olla myös sellainen, ettei ole tottelevainen siinä merkityksessä, mihin olemme tottuneet. Se ei välttämättä istu vain miellyttääkseen omistajaansa tai laukkaa luokse kutsuttaessa. Sillä on oma tahtonsa ja jollei se koe pyyntöä itseään hyödyttäväksi, se saattaa olla kuin ei olisikaan ja jatkaa metsään tähyilyä. Indra luovutetaan ainoastaan haja-asutusalueella, jossa sillä ei ole liikaa vahdittavaa. Liialliset ärsykkeet saattavat stressata ja ahdistaa sitä liikaa. Indraa ei myöskään luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

Indria painaa tällä hetkellä noin 20 kiloa ja on noin 50-55 senttiä korkea. Se tulee tästä rotuperimänsä vuoksi vielä kasvamaan, joten siitä tulee isohko koira. Puhdas karpaattienkoira painaa noin 35 kiloa, mutta koska Indrian rotuperimässä on muitakin rotuja, tätä ei voida taata.

2.3.2017
Hienoja uutisia, Indria on saanut kodin yhden Center of Hopen työntekijän luota. Onnea matkaasi, Indria.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Indria tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen sterilointia.

Indria saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Indria on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Indrian yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: