Päivitetty 10.06.2016

Kodin saanut koira: AURO


Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
ei kastroitu

27.4.2016
Târgovișten kaupungissa Romaniassa asuu yksi Kulkurien yhteistyökumppaneista, eläinsuojelija Mihaela Soare. Hän asuu omakotitalossa äitinsä kanssa ja he tekevät kaikkensa kaupungin kulkukoirien hyväksi. Heidän hoidossaan on jatkuvasti noin 20 koiraa joille he etsivät koteja. Koirat saavat ulkoilla aidatulla pihalla sekä elävät muutenkin kotimaisissa oloissa Mihaelan luona kunnes ne löytävät oman adoptiokodin.

Yksi Mihaelan luona asuvista koirista on Auro. Tämä pieni pentu löytyi sattumalta Mihaelan ollessa kauppareissulla. Se kyyhötti tien reunassa yksinään ja oli selvästi peloissaan tilanteesta, kenties joku oli hylännyt sen siihen vain hetkeä aiemmin. Romaniassa yksi tapa päästä eroon ei-toivotuista pennuista on hylätä ne kadulle oman onnensa nojaan. Mihaela ei voinut jättää pentua tien laitaan sillä sehän olisi voinut jäädä auton alle hetkenä minä hyvänsä, niinpä hän otti pienen mukaan ja vei kotiinsa.

Auro on reilu 3kk ikäinen reipas pentukoira. Se on lempeä ja kiltti eikä liiemmin kahinoi muiden kanssa. Auro on ystävällinen niin koirille kuin kissoillekin ja se osaa antaa aikuisille koirille tilaa eikä ole kiusanhenki. Ihmisen läheisyys on sille ihaninta, mitä on olemassa ja se nauttiikin kaikesta saamastaan huomiosta. Sosiaalinen Auro voisi sopia hyvin perheeseen jossa sitä odottaa koira- tai kissakaveri, mutta pärjää hyvin myös ainoana lemmikkinä.

Auron arvellaan jäävän pienikokoiseksi, ehkä noin 8kg painoiseksi.

8.5.2016
Aurosta on kasvamassa hurjaa vauhtia komea koiraherra. Uusia kuvia ja video lisätty.

19.5.2016
Pienen Auron korviin kantautui ilouutinen: se on varattu omaan kotiin!

9.6.2016
Auro on saapunut keskiyön lennolla Suomeen ja viimein sen elämä omassa kodissa voi alkaa, onnea Auron perheelle <3

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Auro tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Auro saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Auro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.