Kodin saanut koira: AXL

Syntymäaika: 11-12/2015
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

4.4.2016
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa Romanian matka kohdistui mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetiin jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. Klinikan koirasuojalla, OneVet Pensionissa odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä koirista on vasta puolen vuoden ikäinen Axl, joka on löytynyt koirasuojan edestä yhdessä kahden siskonsa (Ava ja Asa) kanssa. On arvoitus, miten pennut ovat kadulle päätyneet, mutta nyt niiden asiat ovat hyvin, sillä OneVetissa ne saavat hoitoa ja turvaa. Jokainen pentu maailmassa ansaitsee kuitenkin oman kodin ja ihmisen, joten niinpä Axlin siskoineen on aika aloittaa kodinetsintä Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Axl on luonteeltaan reipas ja iloinen koiralapsi. Täysin normaali pentu siis. Se on sosiaalinen ihmiselle ja toimii pentulaumassa ikäänsä kuuluvalla tavalla. Axl on pentueen pienin. Pojasta  odotetaan kasvavan noin 10-15kg painava pienehkö/ pieni keskikoinen aikuinen.

4.6.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Axl toistamiseen vieraillessan OneVetin koirasuojalla toukokuun alussa. Axlin siskot ovat molemmat jo matkanneet Suomeen, mutta Axl etsii yhä omaa kotiaan. Liekö tähän syynä pojan hieman siskojaan tavallisempi ulkonäkö? Luonteeltaan Axl on kuitenkin varsin mukavan oloinen pentu ja sen soisi myös löytävän oman rakastavan perheensä. Axl vaikuttaa perusluonteeltaan tasapainoiselta koiranalulta, joka ei ole rasavilli, mutta ei mikään hissukkakaan. Koiralaumassa se toimii hyvin ilman turhia jännityksiä. Tarhalla Axl on sosiaalinen ihmiselle ja tulee reippaasti tutustumaan myös vieraisiin.

Lisätty kuvia.

28.6.2016
Iloisia uutisia. Axl on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

6.8.2016
Axl saapui kotiin 5.8.16.

—————————————————————————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Axl tulee Suomeen kastroimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Axl saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Axl on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: