Kodin saanut koira: TORSTI

Syntymäaika: Noin 2006-2007
Sukupuoli: uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
Kokoarvio:

19.6.2016
Kulkurien ennennäkemätön Spay & Neuter Tour 2016 potkaistiin käyntiin 7.6-8.6. Vidran kylässä järjestetyssä sterilointiprojektissa. Yhteistyötahomme Asociatia Suflete Dragin kanssa järjestetyssä projektissa steriloitiin, mikrosirutettiin ja rokotettiin yhteensä 116 eläintä kahden päivän aikana. Operaatiot suoritti pitkä-aikainen ja arvostettu yhteistyökumppanimme Romania Animal Rescue (RAR).

Ensimmäiseltä sterilointipäivän myötä kaduilta turvaan pääsi myös muutamia onnekkaita koira. Yksi näistä koirista on jo seniori-iän saavuttanut hurmaava Torsti. Suflete Dragin Alina Murgun mukaan Torstin rotuperimässä saattasi olla esim. cane corsoa tai muuta molossityyppistä rotua. Torstissa huomio kiinnityy sen persoonallisiin kasvonpiirteisiin, joista emme tiedä ovatko ne merkkejä eletystä elämästä vai onko Torsti ollut jo pennusta saakka näin persoonallisen näköinen.

Kooltaan Torsti on noin 60cm ja painoa sille on kertynyt noin 30-35kg. Torsti on ikäänsä nähden hyväkuntoisen oloinen. Ikäarvio tällä herrasmiehellä on noin 9-10-vuotta.

Luonteeltaan Torstia kuvaillaan erittäin sosiaaliseksi ja ystävälliseksi ihmisille ja muiden koirien kanssa Torsti vaikuttaa tulevan toimeen hyvin.

Torstin rotuperimästä johtuen luovutamme sen lähtökohtaisesti vain koirakokeneeseen kotiin ja samaa sukupuolta olevan koiran kaveriksi harkinnanvaraisesti. Torstin hampaat ovat melko huonossa kunnossa ja tulevan kodin kannattaakin varautua siihen, että Torstin hampaat saattavat vaatia hoitoa.

25.7.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Torstin heinäkuussa Sintestin tarhalla ja kertoivat Torstin olevan kerrassaan ihana vanha herra! Torsti toivottaa vieraat iloisesti hypähdellen tervetulleeksi ja tekee kaikkensa, että saisi ihmisiltä huomiota ja läheisyyttä. Torsti rakastaa ihmisiä! Tarhalla Torsti tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa.  Kokonaisuutena Torsti on sympaattinen, tasapainoinen ja rauhallinen herrasmies. Lisätty uusia kuvia Torstille.

7.8.2016
Torsti on varattu omaan kotiin Ranskaan. Onnea matkaan Torsti!

——————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Torsti saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Torstilla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Torstin yhteyshenkilö:  Niina Laaksonen

Video nro1 7/2016

Video nro2 7/2016

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: