Päivitetty 19.11.2016

Kodin saanut koira: BABY HOBO (nyk. Taika)


Syntymäaika: 05-06/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu

11.10.2016

Baby Hobo tarina, se minkä me tiedämme, alkaa heinäkuun 7. päivä tänä vuonna Rosiorin kunnalliselta tarhalta.
Kulkurien aktiivit Mia, Evi ja Nea vierailivat tarhalla ja kaiken lohduttomuuden ja satojen huomiota kaipaavien koirien keskellä he joutuivat vasten sitä tosiasiaa, ettemme me voi auttaa kaikkia apua tarvitsevia. Se on tunne, mikä jokaisella Romanian matkalla on kohdattava – ja kestettävä.
Osaa koirista voimme kuitenkin auttaa ja joskus jonkun tietyn yksilön pelastaminen on tärkeää ja terapeuttistakin matkalla oleville aktiiveille.
Niinpä, kun aktiivimme huomasivat samana päivänä tarhalle hylätyn pikkuruisen pennun rääpäleen, joka oli rankkurien toimesta ensin heitetty isompien pentujen sekaan, missä se olisi pian menettänyt ehkä henkensä ja sen jälkeen paikallisen eläisnuojelijan Cornelian toimesta siirretty pieneen häkkiin, missä se huusi lohduttomasti, eivät aktiivimme voineet kääntää selkäänsä.

Tulloin, 7. heinäkuuta pentu matkasi aktiiviemme kanssa Bukarestiin ja Onevetin hoitolaan, missä sen mahdollisuudet elämään olivat paremmat. Pentu sai nimekseen Baby Hobo, ja sen alkutaivalta seurattiin ja tuettiin mm. Kulkurien facebook-sivulla aktiivisesti.

Baby Hobo selvisi vaikeasta alusta, pennun tautiriskeistä ennen rokotusohjelman valmistumista ja se on kasvanut nyt noin 4-5 kuukauden ikäiseksi reippaaksi tytöntylleröksi.
Baby Hobo elää usean muun suunnilleen samanikäisen pennun kanssa Onevetn hoitolassa, eikä se tunne maailmasta juurikaan mitään muuta kuin ympärillään olevat neliöt. Siksi sen kanssa täytyykin varautua opettelemaan ja tutustumaan maailmaan pienin askelin, tarjoten luottamuksellista ja johdonmukaista tukea Baby Hobon opetellessa uutta elämäänsä.
Baby ei ole porukan päsmäri, eikä myöskään porukan alimmainen, vaan keskipaikkeilta. Se rakastaa leikkimistä pentumaiseen tapaan ja ihmisiä kohtaan se on utelias ja ystävällinen, vaikkei sillä ole hirveän paljoa kokemusta ihmisten kanssa olemisesta. Sillä kuitenkin on ihmisistä suurimmaksi osaksi vain positiivisia kokemuksia nykyisessä elämässään.

Baby Hobo on tällä hetkellä alle 10 kg ja arviolta 40 cm korkuinen. Se tulee kasvamaan vielä jonkin verran kasvaen keskikokoiseksi koiraksi.

 

25.10.2016

Baby Hobo on varattu omaan kotiin Suomeen <3

19.11.2016

Tänään Baby Hobosta tuli nimeltään Taika, ja se matkusti Turkuun ikiomaan kotiinsa. Onnea elämääsi Taika! <3

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Baby Hobo tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.
Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Baby Hobo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Baby Hobo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.