Kodin saanut koira: BABY

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
20.02.2019
Herttaisen Babyn menneisyys on hyvin surullinen, sillä sen omistaja kuoli tulipalossa, jonka myötä pikkuinen päätyi asumaan Carpen tarhalle. Kuuleman mukaan Baby oli asunut koko elämänsä tämän naisen luona kotona, eli voisi olettaa, että monet kotikoirat opit ovat sille jo tuttuja.

Muutos kodista tarhaelämään on ollut suuri ja Baby tuntuu vetäytyneen kuoreensa. Tarhalla se ei itse tule ihmisen luokse, mutta ilahtuu kun sitä huomioi ja rapsuttaa. Ihana Baby tykkää olla sylissä ja se vaikuttaisi saavan ihmisen läheisyydestä iloa ja energiaa, jonka voimalla tepastelee hetken iloisesti ympäriinsä, ennen kun vetäytyy taas koppiinsa.

Häkkikaverina Babyllä on samasta paikasta tullut toinen koira, joka ei ole vielä valmis adoptio-ohjelmaan, ja siihen verrattuna Baby on luonteeltaan alistuva ja erittäin sopuisa. Tarhalla Baby vaikuttaa lähes apaattiselta, mutta omassa kodissa se varmasti piristyisi ja olisi mielellään seurallinen ja arjen puuhissa mukana.

Baby on steriloitu noin kuukausi sitten ja leikkauksessa huomattiin pitkälle edennyt kohtutulehdus. Ilman leikkausta pikkuinen olisi todennäköisesti menehtynyt. Nyt Baby on kuitenkin kunnossa ja se on toipunut leikkauksesta hyvin.

Babyn luonteen ja pienen koon puolesta, sitä ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Baby etsii ensisijaisesti rauhallista aikuiskotia.  

Arvion mukaan Babyllä on painoa noin 4 kg ja säkäkorkeutta noin 30 cm. Baby on arviolta yhdeksän vuotta vanha.

23.03.2019
Baby lensi omaan kotiin Suomeen.

12.03.2019
Baby on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea pienelle Babylle ja sen tulevalle perheelle <3

20.02.2019
Baby on lisätty adoptio-ohjelmaan.
_______________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Baby saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Baby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Babyn yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: