Kodin saanut koira: BAGHERA

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat
17.5.2018

Baghera on ollut tarhoilla jo niin kauan, ettei sen historiaa oikein kunnolla enää muisteta – jos se on nykyisillä hoitajilla edes tiedossa. Maailma jatkaa ympärillä kulkuaan Bagheran odotellessa – ja taas odotellessa, josko elämä joskus tarjoaisi sille jotain muuta.

Tällä hetkellä Baghera katselee elämää tarha-aidan takaa M.G. Rescuen tarhalla, joka on Mihai Grigorien, romanialaisen eläinsuojelijan perustama tarha, jossa asuu ympärivuotisesti noin 80 koiraa. Tarhalta valikoituu Kulkureiden adoptio-ohjelmaan muutamia onnekkaita kodinetsijöitä kerrallaan. Nyt viimeinkin on Bagheran vuoro.

Baghera on lempeä seniori, jolla on uskomattoman rauhallinen ja ystävällinen luonne. Baghera on ihmisrakas ja huomionkipeä koira, joka tulee mutkitta tutustumaan uusiinkin ihmisiin. Läheisyyttä ja läsnäoloa – sitä Baghera selkeästi kaipaa.

Baghera ottaa elämän tarhalla rauhallisesti. Baghera tulee toisten koirien kanssa sujuvasti toimeen vaikka yksi koirista on joskus aiemmin purrut sitä. Baghera on melko huomaamaton, ei tuo itseään liikoja esille ja toimii siksi hyvin laumassa. Sen ei ole myöskään havaittu juurikaan haukkuvan tarhaoloissa.

Baghera nauttii aina vierailijoiden tarjoamista herkuista ja seurailee heitä lisänamien toivossa. Ei olisi haitaksi, jos Baghera uuden elämän ohessa pudottaisi muutaman kilon painostaan: epäaktiivinen tarhaelämä kun on vuosien varrella tuonut muutaman lisäkilon vyötärölle, joka toki seniori-iässä ja näissä olosuhteissa sallittakoon.

9.9.2018
Bagheran odottelu on viimeinkin tullut päätökseen. Maailma muuttuu – ja niin myös Bagheran elämä, johon tulee nyt se odotettu ja kauan kaivattu muutos: Baghera pääsee viimeinkin omaan kotiin, joka löytyi Saksasta. Hyvää kotimatkaa Baghera <3

25.8.2018
Aktiivimme tapasivat ihanan Bagheran heinäkuussa matkallaan Romaniassa. Baghera on edelleen ihana valloittava mummukka, joka tulee mummumaisen reippaasti vieraiden luo. Se nauttii huomiosta ja mennä kellahtaa selälleen, jotta pääsee paremmin nauttimaan maharapsutuksista. Baghera tulee muiden vanhempien narttujen moitteettomasti toimeen.
Elokuussa Bagherasta tuli kotikysely, jonka johdosta sitä testattiin kissojen kanssa. Vaikka Baghera käyttäytyikin ihan ok, jäi vaikutelma, että kissat eivät välttämättä olisi Bagheran parhaita kavereita ja siksi Bagheraa edelleen suositellaan kotiin, jossa Baghera olisi joko ainoa koira tai siellä olisi toisia koiria kaverina.
Bagheralle on myös lisätty kuvia heinäkuulta.

22.5.2018
Bagheralle lisätty kuvia ja video. Kuinka nuo silmät odottavatkin pääsevänsä katsomaan silmiin ihmistä, joka rakastaa sitä – ja jota Baghera voisi rakastaa lopun elämänsä ajan.

17.5.2018
Tästä päivästä alkaa Bagheran kodinetsintä Suomessa. Ikänsä puolesta Bagheralle ei etsitä kotia, joka kaipaa itselleen kaveria agilityyn tai juoksuradan varteen, vaan uskomme Bagheran sopivan ihanteellisesti rauhalliseen aikuisperheeseen nauttimaan seniorikoiran rennon mukavasta elämästä omien ihmisten ilona – ja ihmiset Bagheran ilona.  Mukavat koirakaverit eivät varmasti haittaisi, vaikka Baghera saattaisi hyvin viihtyä myös ainona koirana – kunhan sitä hellyyttä ja huomiota on kodissa tarjolla riittävästi.

Baghera jos joku ansaitsisi päästä nautiskelemaan rakkaudentäyteisistä eläkepäivistä omaan kotiin.

Baghera on keskikokoinen koira ja on noin 55-60cm korkea ja painaa n. 25kg

____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Baghera saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Baghera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bagheran yhteyshenkilönä toimii Tytti Sirola

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mgrescueromania/videos/2047221492198548/” width=”300″ height=”200″ onlyvideo=”1″]

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: