Päivitetty 18.05.2018

Kodin saanut koira: LETTY nyk. Lilli


Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania ( Luiza Mandru )
Steriloitu

perustiedot ja tausta
1.4.2018
Romaniassa Grădiştean kylässä asuu hyväsydäminen eläinsuojelija Luiza Mandru. Luiza on toiminut eläinsuojelijana yli vuosikymmenen ajan laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät koiria ja kissoja omistamassaan omakotitalossaan. Nuori nainen oli löytänyt Lettyn ja siskon hylättynä talonsa edestä. Pennut olivat noin 2,5kk vanhoja ja niillä oli parvo. Nainen pyysi apua Luizalta eikä Luiza voinut kääntää selkäänsä apua tarvitseville. Toinen pennuista ei valitettavasti jaksanut taistella parvoa vastaan mutta Letty on vahva tyttö ja selvisi sairaalahoidon avulla.

Letty on todella iloinen, aktiivinen ja riehakaskin tapaus. Letty tulee erittäin hyvin toimeen toisten koirien ja kissojen kanssa, leikkisi vain koko ajan. Leikin tiimellyksessä käyttää ääntänsä pontevasti, ei juuri muuten hauku. Mutta haluaisi leikkiä toisaalta koko ajan joten hiljaisuutta on vaihtelevasti.

Letty antaa käsitellä itseään hienosti ja on sellainen pusutyttö ettei toista heti tule vastaan. Toki uusien ihmisten kanssa saattaa ensin ihmetellä, mutta ei ole luonteeltaan mitenkään arka tai ujo. Lettyn  maitohammaskulmurit ei lähteneet itsestään, ne on poistettu eläinlääkärissä.

Letty on aikuisena n.3.5kg kokoinen pieni tyttönen.

Päivitykset
18.5.2018
Pikkuruinen Letty. nyk. Lilli saapui eilen omaan kotiinsa, onnea Lilli ja perhe! <3

15.5.2018
Ihana pieni tyttönen pääsee lentämään suoraan ikiomaa kotiinsa, neiti varattiin omaan kotiin.


10.5.2018
Valitettavasti elämäntilanteet joskus muuttuvat tahtomatta ja asiat ei mene kuin suunniteltu. Letty palaa kotia etsivien koirien joukkoon. Ihanalla tyttösellä onkin jo lentolippu takataskussa valmiina ja neiti lentää kotihoitoon 17.5 saapuvalla Kulkurit lennolla. Parasta tietysti olisi jos pikku neiti pääsisi suoraan omaan kotiin.

1.4.2018
Pieni tyttönen on varattu ikiomaan kotiin.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Letty saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Letty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Anne Huhtala.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.