Päivitetty 27.05.2018

Kodin saanut koira: BALAN


Syntymäaika: 07/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/Ioana Bodea)
kastroitu

 

24.3.2018
Perustiedot ja taustat

OneVetin eläinlääkäriklinikka Bukarestissa ja sen ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista Romaniassa. Cosoban tarhalla asuu satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Ioana Bodea on yksi paikallisista eläinsuojelijoista, joka on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle ja yhdessä miehensä kanssa hän käy huolehtimassa OneVetin tarhan koirista. Heidän apunsa ja panostuksensa koirien hoitoon ja sosiaalistamiseen onkin korvaamattoman tärkeää.

Komea, vaalea Balan on yksi niistä sadoista koirista, jotka odottavat pääsyään omaan kotiin Cosoban tarhalla. Balan on kuitenkin ollut monia muita Romanian katukoiria onnekkaampi: Ioana pelasti Balanin Bragadirun kunnalliselta tarhalta 20.8.2017, jonne omistaja oli sen tylysti – ja valitettavan romanialaiseen tyyliin – hylännyt. Balan elelee nyt Ioanan pikkupaddocissa yhdessä Baby Pandan kanssa ja nämä kaksi pärjäävätkin hyvin yhdessä, vaikka tilaa on vähän. Häkissä mahtuu venyttelemään ja hieman jaloittelemaan, muulle ei juurikaan ole tilaa.

Balan on kaiken kaikkiaan tasapainoisen, sopuisan ja reippaan oloinen koira, joka tuntuu tulevan kaikkien kanssa toimeen. Balan myös innostuu helposti ja saa pieniä hepuleita, jos joku ihminen tulee mukaan ja lähtee sitä haastamaan leikkiin. Balan tuntuu myös olevan hyvin vahvasti ihmistä tulkitseva ja peilaava koira, joten rauhallisempi ja vähäeleisempi omistaja olisi varmasti omiaan tasapainottamaan tätä vauhdikasta kaveria. Balan on aktiivinen koira, jonka tulisi päästä pienen häkin ahtaista tiloista temmeltämään, peuhaamaan ja nauttimaan tulevan kodin kanssa erilaisista aktiviteeteista, joilla saa treenattua keskittymiskykyä ja malttia.  Sohvaperunaksi Balanista yksistään siis tuskin on, mutta jos kaipaat seuraa lenkeille ja vaikka agility-radalle, Balan voisi olla tähän oiva kumppani.

Balan on noin 50cm korkea, ja painaa n. 20 kg.

22.3.2018
Aktiivimme tapasivat Balanin Romaniassa maaliskuussa 2018. Balan on kekseliään oloinen koira ja jää selkeästi pohtimaan, millä tempuilla ja keinoilla saisi suuhunsa vieraan kädessä olevat namit.  Balan ei ainakaan vieraiden saapuessa hauku, mutta ei voida varmaksi sanoa, miten Balan käyttäytyy haukun kanssa kotioloissa. Ioana kertoo, että tämä Balan on kuitenkin mutkaton ja huolettoman oloinen koira, joka tulee toimeen niin koirien kuin ihmistenkin kanssa.

17.4.2018
Hurmaava Balan on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

27.5.2018
Balan saapui Suomeen 19.5.2018.

—————————————————————————————————————————————–

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Balan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Balan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Balanin yhteyshenkilönä on Taija Mäkinen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.