Päivitetty 27.05.2018

Kodin saanut koira: BABY PANDA (Nyk. Kuura)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet/ Ioana Bodea)
steriloidaan ennen Suomeen tuloa

 

 

Perustiedot ja tausta
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 300 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi Ioanan suojateista on suloinen nuori neiti Baby Panda. Tämä tyttö on adoptio-ohjelmamme kautta kodin saaneen Kaimacin pentu. Alun perin Kaimac pentuineen on löytynyt kadulta, Glinan kylän lähettyviltä. Löytöhetkellä koko pentue sairasti parvoa ja valitettavasti kaikki Baby Pandan sisarukset menehtyivät. Vain Baby Panda selvisi ja voi tällä hetkellä varsin hyvin.

Baby Panda on perusluonteeltaan ujo mutta utelias tyttönen. Ihmisiä Baby Panda jännittää ja tarvitsee vielä paljon aikaa luottaakseen. Baby Panda on kuitenkin kiinnostunut ihmisistä ja haluaa olla mukana ja seurailla ihmisten touhuja. Kotioloissa Baby Panda todennäköisesti reipastuisi huomattavasti tarhaoloja nopeammin, joten kodinsaanti olisi sille ensiarvoisen tärkeää. Baby Panda jakaa häkkinsä Rainbow-nimisen nuorukaisen kanssa ja ystävykset tulevat hyvin toimeen keskenään. Ioanan ollessa tarhalla pääsee Baby Banda usein juoksemaan vapaana muiden koirien kanssa ja isommassakin laumassa se käyttäytyy sopuisasti. Neiti rakastaa juoksemista, mutta tykkää tosiaan hengailla myös ihmisten läheisyydessä. Kutsuttaessa Baby Panda tulee taikaisin häkkiinsä. Tarhalla se ei juurikaan hauku.

Baby Panda on noin 45-50cm korkea, keskikokoinen koiruus.

Baby Pandalle etsitään aikuiskotia kotia jossa olisi jo ennestään hieman koirakokemusta ja ymmärrystä ujoa nuorukaista kohtaan.

Päivitykset

27.5.2018
Baby Panda, uudelta nimeltään Kuura saapui kotiin 19.5. Kuuran kotiutuminen on tähän asti sujunut paremmin, kuin kukaan olisi tältä ujolta tytöltä voinut koskaan odottaa. Kuura on saanut edetä täysin omaan tahtiinsa ja aika ja ymmärrys koiraa kohtaan palkitaan nopeasti. Viikon sisällä Kuura on mm. oppinut luottamaan omiin ihmisiinsä niin paljon, että on nauttinut rapsutuksista ja harjauksesta. Hyppäsipä Kuura uuden laumansa viereen sänkyyn pötköttelemäänkin. Mikä onnen tyttö <3 .

22.4.2018
Ihana Panda on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

18.3.2018
Aktiivimme tapasivat Baby Pandan esimmäisen kerran sen jälkeen, kun Panda muutti asumaan Balanin kanssa. Panda todellakin on edistynyt tasapainoisen koirakaverin seurassa. Balanin kanssa ne tulevat oikein hyvin toimeen. Aktiivmme tekivät ensin tuttavuutta Pandan kanssa antamalla tälle haisteltavaksi paidan, mikä onkin hyvä keino tutustua epävarmempiin koiriin. Panda selvästi rauhoittuu hajujen parissa ja haistelee vieraat ja sille annetun paidan huolella. Kun namit otetaan esille, kuoriutuu Pandasta yllättävän yhteistyökykyinen ja herkuille perso koira, joka jaksaa hienosti keskittyä, ottaa hyvin kontaktia ja vaikuttaa todella reippaalta. Panda haluaisi kovasti hakeutua Ioanan seuraan, joten se varmasti kotonakin mielellään hakeutuu oman ihmisensä seuraan ja ihmisen tuella lähtee tutustumaan uusiin asioihin.

Lisätty kuvia.

5.3.2018
Lisätty uusi video Baby Pandasta. Neiti on asuu nykysin tasapainoisen vanhemman koiran kanssa ja muutos on tehnyt sille hyvää. Aiemmin Rainbown seurassa tytöt ujoilivat yhdessä, mutta nyt turvallisessa koiraseurassa Panda uskoltaa ottaa enemmän kontaktia myös ihmisiin. Reipas koirakaveri tulevassa kodissa olisikin varmasti hyväksi Pandalle.

19.12.2017
Baby Pandan syksy on ollut vaihteleva. Sille oli olemassa jo kotiehdokas, mutta neiti päättikin ottaa takapakkia sosialistumisen suhteen. Syksyllä Panda kävi sterilisaatiossa ja todennäköisesti toimenpide oli sille henkisesti liian rankka. Hyvin alkanut luottamus ihmisiin karisi kun Pandaa täytyi tutkia ja hoitaa. Hetkeen Panda ei luottanut edes tuttuun Ioanaan eikä Ioana halunnut painostaa tyttöä liikaa. Vieraillessamme OneVetissa marraskuussa oli Panda edelleen utelias ihmisiä kohtaan, mutta ei antanut koskea ja vetäytyi lopulta koppiinsa Rainbown kanssa. Ioana on tehnyt kuitenkin huikeaa työtä Pandan kanssa ja edennyt täysin tytön ehdoilla. Panda onkin saanut luottamusta takaisin ja Ioana saa taas koskea Pandaan. Pandalle tekisi todella hyvää päästä reipastumaan kotioloihin. Tytön kodin täytyy kuitenkin huomioida, että töitä on varmasti vielä edessä ja ymmärtää että Pandan kanssa on edettävä kaikessa täysin koiran tahdin mukaan.

17.9.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Baby Pandan uudemman kerran viime viikolla vierailleessaan OneVetissa. Aluksi neitokaista ujostutti kovasti vieraiden kohtaaminen. Ensiksi se piiloutui koppiinsa, kävi sitten varovasti haistelemassa lattialle jätettyä vieraiden hajuista huivia, ja kurkki kovasti kopin ovesta. Hetken mietiskeltyään Baby Panda uskoltautui jo kävelemään häkissään ja kävi tervehtimässä häkin ulkopuolella olevaa Ioanaa. Tutun Ioanan kanssa Baby Panda on avoin ja reipas, ja ottaa mielellään vastaan Ioanan tarjoamat namit. Kokonaisuudessaan Baby Panda on kuitenkin utelijas ja sen  elämänasenne vaikuttaa optimistiselta. Kotioloissa neiti todennäköisesti reipastuu, mutta tulee tarvitsemaan aikaa ja kärsivällisyyttä uudelta perheeltään.

Lisätty kuvia ja video kauniille lapsukaiselle.

17.9.2017
Baby Panda lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Baby Panda  saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Baby Panda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.