Päivitetty 27.05.2018

Kodin saanut koira: BENA


Syntymäaika: 05/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/ kotihoidossa)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
19.3.2018
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös muutaman kymmentä omaa koiraa, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Lisäksi osa hänen suojateistaan asuu kotihoidossa Ioanan ystävien luona. Yksi näistä perheeseen sijoitetuista koirista on hurmaava Bena.  Benan tarina on tavallinen, tuntemattomasta syystä se oli jo alle vuoden ikäisenä päätynyt asumaan kadulle. Sen elämä olisi voinut päättyä paljon huonommin, mutta onneksi pojan huomasi Ioanan ystävä, joka pyysi Ioanaa auttamaan koiraa. Niinpä Bena pääsi asumaan kotihoitopaikkaan syksyllä  2017  ja nyt sen on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Kulkurien aktiivit tapasivat Benan ensimmäisen kerran vieraillessaan OneVetissa maaliskuussa 2018. Bena oli eläinlääkäriasemalla, sillä se oli ollut kastroitavana edellisenä päivänä. Tapaamishetkellä Bena oli vielä vähän hämillään tapahtuneesta, mutta pian kävi kuitenkin selväksi, että tämä poika on  ihmisen koira. Se hakeutui ihmisen viereen ja turvautui oudossa tilanteessa  läheisyyteen. Ioana kertoi, että Bena  tulee toimeen ihmisten, kissojen ja koirien kanssa. Kun vieraat pysähtyy, kipitti poika luokse, istui vastapäätä ja laittoi tassun vieraan polvelle. Kokonaisuutena Bena vaikuttaa sympaattiselta ja herkältä koiralta. Sen ei kuultu haukkuvan, eikä kuulemma ole haukkuherkkä.

Bena on noin 50cm korkea ja painaa noin 20kg.

8.4.2018
Onnea Benalle, joka tänään varattiin omaan kotiinsa Suomeen.

27.5.2018
Bena saapui Suomeen 17.5.2018.

 


 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bena saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.