Päivitetty 30.07.2020

Kodin saanut koira: BALINA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

Perustiedot ja tausta


19.2.2020
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee  hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuva pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Yksi tarhan koirista on Balina, joka lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan lokakuussa 2018. Balinan matka kodinetsijäksi alkoi kuitenkin jo paljon aiemmin, vuonna 2013. Silloin tämä kaunis lady löydettiin paikallisesta metsästä, joka on tunnettu koirien hylkäyspaikka. Metsän vieressä kulkee iso tie ja monet jättävät koirat tähän metsään siinä toivossa, että ne joutuvat auton yliajamiksi.

Tammikuussa 2020 aktiivime suuntasivat Happy Dogs Morenin tarhalle ja tapasivat siellä jälleen herttaisen Balinan. Balina ottaa vieraat vastaan iloisesti ja lempeästi, häntä hiljalleen heiluen. Se antaa itsestään uteliaan ja tasapainoisen oloisen kuvan, joka tyytyväisenä seurustelee vieraiden kanssa ja nauttii rapsutuksista. Vierailun aikana Balina liikkuu hieman jäykästi, joten tätä jäädään seurailemaan, olisiko syytä tarkistaa asia vai ioliko jotain ohimenevää. Balina jättää kyllä tassunjäljet sydämeen!

Balina on rauhallinen koira, mutta myös äärettömän huomaamaton. Kulkurien vapaaehtoisten tavatessa sen ensi kerran, ei se tehnyt itsestään mitään numeroa. Balina vaikutti kuitenkin olevan äärettömän mielissään, kun hänet huomattiin. Se oli todella ystävällinen kaikille ihmisille, vaikka vieraat ihmiset ja uudet asiat sitä hieman selvästi jännittävätkin. Jännäilystä huolimatta Balina tuli heti haistelemaan ja antoi silittää ja rapsutella itseään. Rauhallinen tsemppaamisella ja kannustamisella Balina sai nopeasti lisää rohkeutta itselleen. Muiden koirien kanssa Balinalla ei ole mitään ongelmaa ja se tuleekin kaikkien kanssa hienosti juttuun. Tarhaoloissa Balina on hiljainen. Balina olisi varmasti parhaimmillaan hieman rauhallisemmassa kodissa, jossa saisi nautiskella oman ihmisensä vierellä ja tutustua omaan tahtiinsa normaaliin kotikoiran elämään.

Balina on noin 50cm korkea ja painaa noin 20kg.

Päivitykset

4.7.2020
Balina pääsi matkustamaan kotiin ja nauttii perheensä kanssa ensimmäisestä yhteisestä kesästä!

11.5.2020
Ihana Balina on vihdoinkin varattu omaan kotiin ❤️.

19.2.2020
Balina on edelleen niin hyvänmielen mummokoira! Olisi jo korkea aika hänen päästä vaihtamaan tuon yksiönsä hieman parempaan senioriasumiseen <3 .

13.6.2019
Ihana Balina! Kaunis tyttönen asuu todella ujon koiran kanssa kämppiksenä ja on ensin vähän ihmeissään, kun aitaukseen mennään. Neiti tulee kuitenkin tutustumaan ja kiinnostuukin kovasti vierailijoiden hajuista. Balina syö namia ja tykkää kovasti rapsutuksista. Vierailijoiden kamerasta Balina on erityisen kiinnostunut ja kallistelee päätään ja höristelee korviaan kameran naksauksille. Rentoutuu nopeasti ja on todella kivan ja leppoisan oloinen tyyppi. Balina säpsyy hieman liian nopeita liikkeitä, mutta palautuu nopeasti. Aktiivien vierailupäivän aikana neiti taisi haukahtaa kerran tai pari

10.10.2018
Balina aloitti kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Balina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Balina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.