Päivitetty 30.07.2020

Kodin saanut koira: MARONI (Rainbow puppies)


Syntymäaika: 11/2019
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

1.2.2020
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensäStefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Rainbow puppies tiiminimen Kulkurien adoptio-ohjelmassa saaneet pennut ovat Pepin, Tacom, Maroni ja sivuille suoraan varattuna tuleva Vega. Pennut olivat löydetty paikallisen toimesta parin päivän ikäisinä, ja tämä henkilö toi pennut Luizalle turvaan.

Nyt pennut ovat noin kolmen kuukauden ikäiset, ne ovat saaneet rokotusohjelmansa hyvään malliin ja ovat valmiita astumaan estradille etsimään niitä omia kotejaan. Kaikki pennut ovat Luizaa ja hänen miestään kohtaan avoimia, iloisia ja reippaita mutta meidän aktiiveihin suhtautuu hieman varovaisemmin ja epäröiden, vaikka uteliaita ovatkin.

Maroni on hauskannäköinen pieni tyyppi. Hieman sen näköinen, että se olisi koottu eri osista , jotta saataisiin aikaiseksi juurikin hänet, Maronin. Kasvatessaan saattaa yhtäkkiä jalat venyä ja kropan kaikki osat ikäänkuin sulavat yhteen, jolloin kokonaisuus muuttuu sopusuhtaisemmaksi. On kuitenkin mahdollista, että Maroni tulee aina olemaan tyyppi, jolla jalat ovat lyhyemmät kuin selkä, jolloin on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, ettei liikapainoa pääse kertymään.

Pennuilla ei juurikaan ole mahdollisuuksia harjoitella sosiaalistumista muiden ihmisten kanssa, joten on hyvä että nämä saavat mahdollisuuden löytää kotinsa jo nuorena ja päästä pian kotiin reipastumaan ja totuttelemaan elämään paremmin.

Arvion mukaan pennuista kasvaa pieniä-pieniä keskikokoisia koiria.

Päivitykset

30.7.2020

Maroni pääsi kotiin Suomeen 18.7.2020.

26.2.2020
Maroni varattiin omaan kotiin. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi, pikkuinen!

1.2.2020
Maroni astuu Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotiaan. Kotionnea pienokainen <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu. 

Mikäli Maroni tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan  koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Maroni saapuu asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maroni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Maronin yhteyshenkilö on Mia Takolander 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.