Päivitetty 29.07.2020

Enkelikoira: MISTER BEBE


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
20.10.2019
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria, joista osa on asunut tarhalla todella kauan.  One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Mister Bebe on viettänyt aikaisemmin kotikoiran elämää, mutta tullut omistajansa hylkäämäksi. Omistajan mielestä koira oli hankala ja vaikea käsitellä, joten hän ei halunnut pitää moista kiusankappaletta luonaan. Niinpä Mister Bebe päätyi tarhan asukiksi uutta kotia etsimään.  Mister Beben historiasta tiedetään myös, että se joutui erään miehen väkivallan kohteeksi ja se onkin toisinaan epävarma joidenkin miesten seurassa.

Mister Bebe on tarhalla ollut leppoisa ja leikkisä poika, joka tulee tarhalla mainiosti toimeen muiden kotiaan etsivien koirien kanssa.  Mister Bebe on kiinnostunut ihmisistä ja se hakeutuu mielellään tuttujen ihmisen seuraan. Se siis tykkää olla lähellä ja viihtyy ihmisen rapsuteltavana. Varsinkin tarhalla työskentelevä mies Gica, on Mister Beben suosikki. Mister Bebe on kuitenkin hyväntuulinen jätkä, josta joku onnekas koiria positiivisella vahvistamisella kouluttava ihminen saa itselleen komean kaverin.

Mister Bebe on 50 cm korkea ja painoa tällä herralla on tällä hetkellä noin 20kg.

Päivitykset

29.7.2020

Joskus elämä tuntuu epäreilulta. Mister Beben matkustaminen omaan kotiin viivästyi sydänmadon ja koronapandemian vuoksi. Viikon kuluttua pitkä odotus olisi päättynyt. Kuitenkaan tätä päivää Mister Bebe ei ehtinyt kokea, sillä hän sairastui tarhalla ja menehtyi hoidosta huolimatta. Bebeä jäävät kaipaamaan Kulkurien henkilökunta, Cosoban tarhan väki, sekä Suomessa odottanut koti.

12.12.2019

Mister Bebe ei vielä tiedä, että tänä vuonna joulu koitti sille ennakkoon, ja taatusti paremman lahjan kanssa, kuin minään aiempana vuonna. Bebellä on nimittäin oma koti Suomessa, jonne poika pääseekin pian matkustamaan.

20.10.2019

Ihana, iloinen Bebe! On ihmeellistä, miten Mister Bebe ei ole näiden vuosien aikana saanut vielä yhtään kotikyselyä. Se on tasapainoinen, iloinen ja aina valmis tekemään tuttavuutta ihmisten vieraillessa. Mister bebe on tapansa mukaan syyskuun aktiivimatkalla alkuun todella innoissaan ihmisistä, mutta melko nopeasti se malttaa myös rauhoittua. Se keskittyy hienosti ja on varmasti todella oppivainen poika. iloksemme Bebe on myös laihtunut ja näyttääkin tällä hetkellä oikein hyvältä. Myös turkki on kiiltävä hyväkuntoisen näköinen. Lisätty video ja kuvia.

18.8.2019

Reipas koiraherra Mister Bebe ottaa aktiivimme tuttuun tapaan innoissaan vastaan heinäkuisella vierailulla. Se pomppii ja hyppelehtii ihmisiä päin ja niiden ympärillä ja häntä vispaa vimmatusti edestakaisin. Namit ovat edelleen Bebelle erittäin mieluisa juttu ja namien avulla poika oppisi varmasti jos jonkinmoista taitoa kotioloissa. Mister Bebe jakaa yhä aitauksensa ujon koiraneidon, Maxinan kanssa ja onkin Maxinalle oikein hyvä tuki ja turva. Lisätty kuvia ja video.

1.6.2019

Mister Bebe jatkaa eloaan säyseän Maxina- neitosen kanssa. Parivaljakolla vaikuttaa olevan mutkattomat välit ja rauhallinen Maxina on äärimmäisen kärsivällinen innokkaan Beben kanssa. Toukokuun aktiivimatkalla otti Mister Bebe ihmiset vastaan tuttuun tapaan onnesta soikeana. Se hyppi ja loikki innoissaan ja oli maailman onnellisin saadessaan herkkuja. Mister Bebe rauhoittuu kumminkin melko nopeasti, vaikka alkuun onkin varsinainen pyörremyrsky. Kun sen kanssa vaan ollaan nätisti ja rauhassa, jää sekin lopulta paikoilleen ja ottaa kaiken ilon irti rapsutuksista. Lisätty tälle hurmurille kuvia ja video.

20.3.2019

Mister Bebe asustelee tätä nykyä ulkoaitauksessa yhdessä tyttökoira Maxinan kanssa. Kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään ja Mister Bebe on toiminut rohkaisijana Maxinalle, joka on vasta hiljattain päätynyt tarhalle. Mister Bebe ilahtuuvieraista, mutta selkeästi tuttu Adina on sen suosikki-ihminen. Tarhalla vietetyt vuodet, jokunen kertynyt liikakilo ja rankka menneisyys ovat nähtävissä koirasta. Vaikka  se on iloinen touhottaja, se hieman hämmentyy vierailusta ja käykin tekemässä jokusen happihyppelyn ja hengähdystauon kopissaan ja ravistelee tervehtimisten lomassa stressiä purkaakseen. Mister Bebe ansaitsisi jo sen oman lempi-ihmisen, jolta se saisi jakamattoman huomion ja sylin täydeltä rapsutuksia. Sylin täydeltä nameja olisi varmasti myös Mister Beben mieleen, mutta tulevassa kodissa lienee pieni kuntokuuri sekä dieetti paikallaan, jotta poika saavuttaa jälleen nuoruuden charmantit mittansa.

7.12.2018

Marraskuun aktiivimatkalla Mister Bebe toivottaa vierailijat iloisesti tervetulleeksi. Se näyttää pitävän kovasti Adinasta ja tervehtiikni tämän ensimmäisenä. Tulee kuitenkin tekemään tuttavuutta mutkattomasti myös vieraaseen ja jääkin nauttimaan läheisyydestä. Adinan poistuessa aitauksesta jäi Mister Bebe ongelmitta vieraan ihmisen kanssa ja söi nameja sekä nautti silmin nähden rapsutuksista. Adina kertoi Bebellä ilmenevän edelleen häkkinsä puolustamista, mutta tässä tilanteessa tällaista ei havaittu. Lisätty kuvia sekä video tälle ihastuttavalle herralle.


9.11.2018

Bebe-herra se asustelee yhä tarhalla. Aktiiviemme vieraillessa sen häkissä varoiteltiin, että Bebe saattaa puolustaa häkkiään, mutta mitään ongelmia ei ollut, kun vieras ihminen asteli sen aitaukseen. Bebe oli oikein mutkattomasti vieraiden seurassa, vaikka ei heistä niin välittänyt, mutta Adinasta se innostuu silmin nähden. Ennen niin hiljainen Bebe haukkui, kun ihmiset olivat sen häkin ulkopuolella.

 

2.8.2018
Kuumuus ei tätä pojua pitele, vaan se hepuloi ja juoksee ympäriinsä, kun aktiivimme tapaavat sen tarhalla. Mister Bebe on kiinnostunut vieraistaan ja hakeekin reippaasti rapsutuksia. Adina on tämän herran suosikki-ihminen, johon se liimautuu kiinni hellittelyjen toivossa. Mister Bebe on avoin ja iloinen koira, jolla on takatassuissaan kannukset.

 

21.6.2018
Mister Bebe ilahtuu suuresti päästessään juoksentelemaan vapaana ladon auki olevaan päätyyn. Se on rauhoittunut paljon, ja antaa hineosti koskea itseensä . Mister Bebeä jännittää vieläkin joidenkin miesten seura, mutta naisvieraat ovat sille oikein mieluisia ja se istuskeleekin mielellään tutun työntekijän viereen.

 

26.3.2018
Mister Bebe on  kerännyt vyötärölleen ylimääräisiä talvikiloja sitten viime näkemän, mutta silti se on ketterä poika, joka intoili menemään. Se haisteli vieraat todella tarkasti ja huolellisesti, janosi sitten huomiota ja painautui vasten ihmistä. Adina antoi Bebelle herkkuluun, eikä koira turhia aikaillut, vaan se nappasi luun onnellisena suuhunsa. Mister Bebe on iloinen tyyppi, joka on onnistunut säilyttämään avoimuutensa ja välittömyytensä tarhaolosuhteissa. Näistä ominaisuuksista on sille varmasti hyötyä myös kotioloissa. Beben kannalta parasta olisi, että ihmiset sen tulevassa kodissa antaisivat sille selkeää positiivista palautetta ja rutkasti kehuja, kun se tekee joitain toivottua.

 

1.12.2017
Mister Bebe tapasi aktiivimme tällä kertaa sisätiloissa yhtä iloisesti kuin aikaisemminkin. Se laittoi etutassunsa lattialla istuvan vieraan polville. Mister Bebeä ei siis ujostuta yhtään sille täysin vieraiden ihmisten seura. Mister Bebe kiertää kurkkaamassa samassa tilassa häkeissä olevat koirat, mutta se ei reagoi mitenkään joidenkin lajitovereidensa murinoihin. Vaikka Mister Bebe pitää ihmisistä, se kuitenkin säpsähtää yllättäen tullutta kosketusta. Se vaikuttaa myös hieman stressaantuneelta, eikä rauhoitu pitkäksi aikaa rapsutettavaksi.

Mister Bebe ehti kokea vähän aikaa sitten kauheuksia, sillä se asui hetken erään perheen luona, mutta mies ei pitänyt koirasta ja löi sitä pahasti. Kun koira palautui takaisin tarhalle, se yritti purra ja pelkäsi ihmisiä. Nyt se on taas alkanut luottaa ihmisiin, mutta joidenkin miesten seurassa sen on kuitenkin hankala olla. Tämä epävarmuus johtunee varmaan viime aikaisista tapahtumista, mutta tulevan kodin on ymmärrettävä se, että koira voi varsinkin alussa olla epäluuloinen joitakin miehiä kohtaan, vaikka se muuten onkin hyväntuulinen ja tuttavallinen.

 

20.9.2017
Mister Bebe tuli riemukkaasti tervehtimään tarhalla vierailleita yhdistyksen aktiiveja päästessään ulos. Mister Bebe vakuutti aktiiveillemme olevansa todella ihana ja rakastavainen koira! Mister Beben käytös kaikkia ihmisiä kohtaan oli todella kohteliasta ja ystävällistä, mutta se selvästi RAKASTI yhtä tarhan miestyöntekijää. Ihmisvieraita tervehdittyään ja pienen hetken riehuttuaan pihalla Mister Bebe keskittyikin vain syömiseen. Ruokaansa tämä herra puolustaa muilta karvakuonoilta, joten tämä tulee ottaa huomioon tulevassa kodissa. Mister Bebe näyttäisikin olevan aika ahne tapaus. Tuttujen kesken tämä herra käyttää nimeä Bebe, jonka se myös hyvin tunnistaa. Hänestä on myös lisätty kolme uutta videota!

 

19.7.2017
Aktiiviemme tavatessa hauskan Mister Beben, se juoksi riemukkaasti ensin tervehtimään eläinlääkäri Adinaa ja sitten pikaisesti uusia vieraitaan. Namit maistuivat tälle kaverille hyvin, joten Mister Bebelle voisikin helposti opettaa uusia asioita pienten herkkujen avulla. Tämä komea poju antaa käsitellä itseään sujuvasti.

 

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mister Bebe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mister Bebellä on mikrosiru sekä EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mister Beben yhteyshenkilönä toimii Nina Ehrstöm.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.