Päivitetty 02.08.2018

Kotia etsivä koira: MISTER BEBE


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
26.5.2017
OneVet on eläinlääkäriklinikka Romanian pääkaupungissa Bukarestissa ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. OneVetin ylläpitämällä ja Cosoban kylässä sijaitsevalla tarhalla on satoja koiria, joista jokainen odottaa vuoroaan päästäkseen omaan kotiinsa. Moni niistä matkustaakin Suomeen ja moni viettää Suomessa jo lokoisaa kotikoiran elämää. Kovin moni hännän heiluttaja kuitenkin vielä odottelee vuoroaan vailla tietoa omasta kotimatkastaan. OneVetin tarha on romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Mister Bebe on viettänyt aikaisemmin kotikoiran elämää, mutta tullut omistajansa hylkäämäksi. Omistajan mielestä koira oli hankala ja vaikea käsitellä, joten hän ei halunnut pitää moista kiusankappaletta luonaan. Niinpä Mister Bebe päätyi tarhan asukiksi uutta kotia etsimään.

Mister Bebe on tarhalla ollut leppoisa ja leikkisä poika, joka tuli etenkin alkuun tarhalla mainiosti toimeen muiden kotiaan etsivien koirien kanssa. Sittemmin se on alkanut puolustaa ruokaansa muilta koirilta ärhäkkäästi ja näyttäisi olevan vähän jännittynyt muiden koirien seurassa, joten se voisikin sopia parhaiten perheeseen, jossa se saa nauttia elämästä ainoana koirana. Mister Bebe on kiinnostunut ihmisistä ja hakeutuu mielellään ihmisen seuraan. Se siis tykkää olla lähellä ja viihtyy ihmisen rapsuteltavana. Varsinkin tarhalla työskentelevä mies Gica, on Mister Beben suosikki. Hiljattain Mister Bebe joutui erään miehen väkivallan kohteeksi ja se on toisinaan epävarma joidenkin miesten seurassa. Mister Bebe on kuitenkin hiljainen ja hyväntuulinen jätkä, josta joku onnekas saa itselleen komean kaverin.

Mister Bebe on 50 cm korkea ja painoa tällä herralla on noin 18 kiloa.

 

Päivitykset
2.8.2018
Kuumuus ei tätä pojua pitele, vaan se hepuloi ja juoksee ympäriinsä, kun aktiivimme tapaavat sen tarhalla. Mister Bebe on kiinnostunut vieraistaan ja hakeekin reippaasti rapsutuksia. Adina on tämän herran suosikki-ihminen, johon se liimautuu kiinni hellittelyjen toivossa. Mister Bebe on avoin ja iloinen koira, jolla on takatassuissaan kannukset.

21.6.2018
Mister Bebe ilahtuu suuresti päästessään juoksentelemaan vapaana ladon auki olevaan päätyyn. Se on rauhoittunut paljon, ja antaa hineosti koskea itseensä . Mister Bebeä jännittää vieläkin joidenkin miesten seura, mutta naisvieraat ovat sille oikein mieluisia ja se istuskeleekin mielellään tutun työntekijän viereen.

 

26.3.2018
Mister Bebe on  kerännyt vyötärölleen ylimääräisiä talvikiloja sitten viime näkemän, mutta silti se on ketterä poika, joka intoili menemään. Se haisteli vieraat todella tarkasti ja huolellisesti, janosi sitten huomiota ja painautui vasten ihmistä. Adina antoi Bebelle herkkuluun, eikä koira turhia aikaillut, vaan se nappasi luun onnellisena suuhunsa. Mister Bebe on iloinen tyyppi, joka on onnistunut säilyttämään avoimuutensa ja välittömyytensä tarhaolosuhteissa. Näistä ominaisuuksista on sille varmasti hyötyä myös kotioloissa. Beben kannalta parasta olisi, että ihmiset sen tulevassa kodissa antaisivat sille selkeää positiivista palautetta ja rutkasti kehuja, kun se tekee joitain toivottua.

 

1.12.2017
Mister Bebe tapasi aktiivimme tällä kertaa sisätiloissa yhtä iloisesti kuin aikaisemminkin. Se laittoi etutassunsa lattialla istuvan vieraan polville. Mister Bebeä ei siis ujostuta yhtään sille täysin vieraiden ihmisten seura. Mister Bebe kiertää kurkkaamassa samassa tilassa häkeissä olevat koirat, mutta se ei reagoi mitenkään joidenkin lajitovereidensa murinoihin. Vaikka Mister Bebe pitää ihmisistä, se kuitenkin säpsähtää yllättäen tullutta kosketusta. Se vaikuttaa myös hieman stressaantuneelta, eikä rauhoitu pitkäksi aikaa rapsutettavaksi.

Mister Bebe ehti kokea vähän aikaa sitten kauheuksia, sillä se asui hetken erään perheen luona, mutta mies ei pitänyt koirasta ja löi sitä pahasti. Kun koira palautui takaisin tarhalle, se yritti purra ja pelkäsi ihmisiä. Nyt se on taas alkanut luottaa ihmisiin, mutta joidenkin miesten seurassa sen on kuitenkin hankala olla. Tämä epävarmuus johtunee varmaan viime aikaisista tapahtumista, mutta tulevan kodin on ymmärrettävä se, että koira voi varsinkin alussa olla epäluuloinen joitakin miehiä kohtaan, vaikka se muuten onkin hyväntuulinen ja tuttavallinen.

 

20.9.2017
Mister Bebe tuli riemukkaasti tervehtimään tarhalla vierailleita yhdistyksen aktiiveja päästessään ulos. Mister Bebe vakuutti aktiiveillemme olevansa todella ihana ja rakastavainen koira! Mister Beben käytös kaikkia ihmisiä kohtaan oli todella kohteliasta ja ystävällistä, mutta se selvästi RAKASTI yhtä tarhan miestyöntekijää. Ihmisvieraita tervehdittyään ja pienen hetken riehuttuaan pihalla Mister Bebe keskittyikin vain syömiseen. Ruokaansa tämä herra puolustaa muilta karvakuonoilta, joten tämä tulee ottaa huomioon tulevassa kodissa. Mister Bebe näyttäisikin olevan aika ahne tapaus. Tuttujen kesken tämä herra käyttää nimeä Bebe, jonka se myös hyvin tunnistaa. Hänestä on myös lisätty kolme uutta videota!

 

19.7.2017
Aktiiviemme tavatessa hauskan Mister Beben, se juoksi riemukkaasti ensin tervehtimään eläinlääkäri Adinaa ja sitten pikaisesti uusia vieraitaan. Namit maistuivat tälle kaverille hyvin, joten Mister Bebelle voisikin helposti opettaa uusia asioita pienten herkkujen avulla. Tämä komea poju antaa käsitellä itseään sujuvasti.

 

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mister Bebe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mister Bebellä on mikrosiru sekä EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mister Beben yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.