Päivitetty 15.12.2020

Kodin saanut koira: MIITA


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
24.05.2020
Romaniassa, lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carpe-yhdistyksen perustajan Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä. Carmen Mandescun on romanialainen eläinsuojelija, joka tekee kaikkensa auttaakseen kulkukoirien tilannetta Romaniassa parempaan suuntaan. Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta pääsee Kulkureiden kautta jatkuvasti koiria myös Suomeen omiin koteihin.

Herttainen pikkuinen neiti Miita hylättiin tarhalle huhtikuussa. Löytöhetkellä Miita oli ymmärrettävästi hämillään ja jännittynyt, mutta alkujännityksen jälkeen siitä on kuoriutunut oikein avoin, reipas ja sosiaalinen. Miita tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja tarhalla se asuu samassa häkissä kolmen nuoren pennun kanssa. Tarhalla Miita ei ole haukkuherkkä. Kaiken kaikkiaan Miita on rauhallinen ja todella sympaattinen tyttö.

Painoa Miitalla on arvion mukaan noin 7 kg ja säkäkorkeutta noin 30 cm.

28.09.2020
Miitan omistajan äkillisen sairastumisen myötä pikkuinen muutti uuteen kotiin, tutun perheen luokse.

23.07.2020
Miita saapui Suomeen omaan kotiinsa 18.7.

24.05.2020
Ihana Miita on varattu omaan kotiin Suomeen.

24.05.2020
Miita on lisätty Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Miita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Miitan yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.