Päivitetty 10.10.2020

Kodin saanut koira: BATTY (nyk. Batsy)


Syntymäaika: 02/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloidaan

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.9.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Battyn elämän alku ei ole ollut kovin häävi. Se että tulee hylätyksi ollessaan avuton pieni pentu ei vielä riittänyt, Batty sairastui myös elämänsä alkumetreillä parvoon. Onneksi tämä neiti onkin sieltä sisukkaammasta päästä ja hän selvisi parvosta ja voi tarhalla oikein hyvin. Kaikki mitä Batty on joutunut kokemaan on jättänyt jälkensä, hän on ollut aiemmin melko arka koiraneiti. Nyt noin 7kk iässä hän on mennyt parempaan suuntaan ja on valmis aloittamaan oman kodin etsinnän.  Battyn tulevan kodin tulee kuitenkin varautua siihen että kotiutuessaan neiti ottaa takapakkia ja uusi elämä saattaa näyttäytyä hänelle kovin jännittävänä. Tämä hurmaava korvaeläin Batty etsiikin siis  ensisijaisesti kotia, jolla on kokemusta herkemmistä ja aremmista koirista sekä omaa positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutustapoja. Koska Batty tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa, Battyn kotiutumisessa auttaisi varmasti koirakaveri. Tarhalla Batty on haukkunut ns. normaalin koiran tavoin, eli muiden mukana ja/tai innostuessaan.

Aikuisena Batty tulee arvion mukaan olemaan noin 45-50cm ja 15- 20kg.

Päivitykset

10.10.2020

Battyn matka kotia etsivänä koirana oli poikkeuksellisen onnekas. Ei se että koti löytyi nopeasti riittänyt vaan hän pääsi pikavauhtia myös Suomeen <3 Onnea Batsy ja perhe.

28.9.2020

Batty hurmasi nopeasti omat ihmisensä ja tänään hänen profiiliin voitiin kirjoittaa sana “varattu”. Battya odottaa Suomessa ihana perhe jossa sitä ihmisten lisäksi odottaa kaksi koira isoveljeä <3

13.9.2020
Batty hurmaavine korvineen aloitti oman loppuelämän kodin etsinnän.

—————————————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Batty saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Batty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.