Päivitetty 23.11.2019

Kodin saanut koira: BELLA B (nyk. Ilona)


Syntymäaika: noin 7/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
23.11.2019
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan noin 45 – 55 pelastettua koiraa. Yksi heistä on kuvankaunis Bella B. Ioana pelasti Bellan kevättalvella 2019 Mihailestin kunnalliselta tarhalta, jossa Bella ehti elää kurjissa oloissa kaksi vuotta.  Nyt ihastuttava Bella asuu Cosoban tarhalla häkkitoverinaan aremmanpuoleinen uroskoira. Vaikka Bella on kokenut kovia, sen luottamus ihmisiin ei ole kuitenkaan mennyttä: se on ystävällinen, antaa hyvin käsitellä itseään ja on avoin ja kiltti myös vieraita ihmisiä kohtaan. Kulkurien aktiivien vierailun aikaan Bella on juuri satuttanut tassunsa, mutta antaa aktiivien ongelmitta tutkia jalkaansa. Myös namit maistuvat ja rapsutukset kelpaavat! Vaikka Bellan ulkonäkö viittaa hieman koiramaailman duracelliin, bordercollieen, käyttäytyy Bella ainakin Kulkurien aktiivien vierailun aikana hillitysti ja rauhallisesti, tekemättä itsestään sen suurempaa numeroa.

Bella haukkuu jonkin verran matalaa haukkua häkissään, joten tulevan kodin kannattaa varautua siihen, että aivan täysin hiljainen tämä neitokainen ei välttämättä ole. Muutoin rauhallisen ja mutkattoman oloinen Bella sopisi rakastetuksi jäseneksi todennäköisesti monenlaiseen perheeseen.

Bella on 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset
23.11.2019
Tänään oli epäilemättä Bellan onnenpäivä. Bella lensi Suomeen omaan kotiin, oman rakastavan perheen luokse ja sai nimekseen Ilona. Yhtä kaunis nimi kuin koirakin. Onnea paljon Ilonan ja perheen yhteiselle taipaleelle.

3.9.2019
Hyviä uutisia, kaunis Bella on varattu, rakastava loppuelämän koti odottaa Suomessa. <3

15.8.2019
Saimme taas videon ihanasta Bellasta. Missä on Bellan koti?

8.8.2019
Lisätty ihana video reippaasta Bellasta.

24.7.2019
Upea Bella aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bella saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bella on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Kodin saanut koira: BELLA B (nyk. Ilona)

Publiée par Ioana Bodea sur Jeudi 15 août 2019

 

Kodin saanut koira: BELLA B (nyk. Ilona)

Publiée par Ioana Bodea sur Jeudi 8 août 2019

 

Bella still needs a sponsor for 20 euros per month! If you want to help Bella, please send me a message! Thank you!

Publiée par Ioana Bodea sur Jeudi 18 avril 2019

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa