Päivitetty 11.01.2020

Kodin saanut koira: ENO (Stellinan pennut) (nyk. Sulo)


Syntymäaika: 6/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
21.11.2019

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Stellina, Enon ja sisarusten emo, on todennäköisesti ollut kotikoira, mutta jostain syystä hylätty kadulle. Stellina sai pennut onnekseen ystävällisten ihmisten pihalla ja tämän perheen ansiosta emo ja pennut selvisivät. Pentueessa on kaikkiaan viisi iloista, tervettä ja vilkasta pentua, jotka kaikki voivat nyt hyvin. Perheen toimesta pentue muutti Luiza Mandrun luokse odotellessaan uutta kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Pennut ovat Eno, Darz, Alicia ja Ani, pennuista Tinos on jo varattu omaan kotiin.

Eno on sisarustensa tapaan reipas ja avoin pentu. Eno haukahtelee toisinaan, hieman ujostelee välillä, mutta uteliaana voittaa helposti jännityksen. Koko pentue on normaali, leikkisä ja kujeileva. Eno on tottunut myös kissoihin.

Enon turkki on musta, toisessa etutassussa on hieman valkeaa, samoin rinnassa, korvat ovat lurpat ja häntä töpö.
Pentujen emo Stellina painaa noin 9 kiloa eli todennäköisesti Eno on aikuisenakin varsin pieni. Eno sisaruksineen syntyi kesä-heinäkuun vaihteessa eli Eno on adoptio-ohjelmaan saapuessaan noin viisikuinen. Eno on rokotuksiltaan valmis lentämään Suomeen joulukuun lopulla.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

11.1.2019

Eno lensi ikiomaan kotiin!

11.12.2019

Eno on varattu omaan rakastavaan kotiin! Onnea Eno ja koti!

20.11.2019
Eno aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
____________________________________________________________________
Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.
Mikäli Eno tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Eno saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eno on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Enon yhteyshenkilönä toimii Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.