Päivitetty 28.01.2021

Kodin saanut koira: TINOS (Stellinan pennut)


Syntymäaika: 6/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
6.11.2019

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Hylätyt koirat ovat valitettavasti arkipäivää Romaniassa ja myös Luiza kohtaa näitä koiria päivittäin. Joskus hänelle myös tulee soittoja, joissa kyläläiset ilmoittavat löytämästään koirasta ja toivovat Luizan auttavan tätä. Niin tapahtui myös Stellina-nartun ja sen pentujen kohdalla. Stellina oli viimeisillään tiineenä ja todennäköisesti siitä johtuen hylätty edellisen perheensä toimesta kadulle. Onnekseen se eksyi hyväsydämisen perheen pihamalle synnyttämään ja perhe ei ajanut koiraa pois vaan auttoi pentuja ja emoa selviämään. Yhteensä pentuja syntyi viisi ja jotenkin ihmeen kaupalla ne selvisivät hengissä ja ovat nyt reippaita, energisiä koiran alkuja, jotka ovat päässeet Luiza Mandrun luokse opettelemaan kotikorian elämää. Kaikki pennut, eli Tinosin lisäksi Ani, Alicia, Eno ja Darz tulevat myös etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Ensimmäisenä pennuista omaa kotiaan tulee etsimään Tinos. Tinos on iloinen ja reipas urospentu, joka ottaa elämän käänteet vastaan häntä innostuksesta heiluen. Se on sosiaalinen ja suhtautuu toistaiseksi positiivisesti ja avoimesti toisiin koiriin ja ihmisiin.

Pentujen emo Stellina painaa noin 9 kiloa eli Tinosistakaan tuskin kasvaa kovin isoa koiraa. Tinos sisaruksineen syntyivät kesä-heinäkuun vaihteessa eli Tinos on adoptio-ohjelmaan saapuessaan noin nelikuinen.

Päivitykset
21.12.2019

Tänään Tinosin elämässä kääntyi uusi sivu kun se lensi omaan kotiinsa Suomeen. Ihanaa loppuelämää pikkuinen Tinos!

6.11.2019

Tinos sai tänään ihania uutisia: sitä odottaa Suomessa oma perhe! Tinos on tänään varattu omaan kotiin.

25.10.2019

Tinos-pentu asteli Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

___________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Tinos tulee Suomeen kastroimattomana, sitoutuu tuleva koti kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tinos saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tinos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tinosin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Publiée par Mandru Luiza sur Dimanche 22 septembre 2019

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.