Päivitetty 08.10.2021

Kotia etsivä koira: BENEDICT, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2018 - 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Adinalla on tällä hetkellä tarhallaan useita satoja koiria, eikä taida olla päivääkään, jolloin lisää tulokkaita ei ilmaantuisi. Kelle tahansa romanialaiselle kulkukoiralle on onnenpotku päästä Adinan tarhalle suojaan, mutta erityisesti se oli sitä Benedictille. Benedict löytyi surkeasta jamasta, tien laidasta auton alle jääneenä. Benedictin vasen takajalka oli pahasti vaurioitunut, se oli murtunut useasta kohtaa, muuta vauriota koirasta ei onneksi löytynyt. Jalkaa yritettiin leikkauksin palauttaa käyttökelpoiseksi, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta ja päätettiin, että jalka on järkevintä amputoida kokonaan pois, sillä koira pärjää kolmijalkaisenakin.

Ja niinhän Benedict pärjää! Benedict asuu vapaana Cosoban tarhan sisäpihalla isossa laumassa, ja tulee siellä todella hyvin muiden kanssa toimeen. Se on sosiaalinen ja leikkii mielellään ja paljon muiden kanssa. Konflikteissa Benedict pitää puolensa, mutta ennemmin välttää konfliktit kokonaan.  Myös ihmisiä kohtaan on sosiaalinen, rientää vieraankin ihmisen luokse ja välittömästi syliin. Luottamus ihmisiä kohtaan näkyy mm. siinä, että Benedict heittäytyy maharapsujen toivossa herkästi selälleen ihmisen eteen. Jonkin verran Benedict komentaa muita, saman ihmisen luokse pyrkiviä koiria, joten voi olla että resurssien vahtimiseen löytyy taipumusta. Benedict ei juurikaan hauku. Kaikkiaan Benedict on hyvin tasapainoisen ja kiltin oloinen koira.

Benedict etsii kolmijalkaisuutensa vuoksi kotia erityisadoptio-statuksella. Vaikka Benedict pärjää oikein hyvin kolmella jalalla, on tärkeää ymmärtää että kolmella jalalla koiran paino jakautuu epätasaisesti ja tämä saattaa johtaa kehon jumiutumiseen. Tulevan kodin tulee sitoutua säännölliseen fysioterapiaan ja lihashuoltoon, koiran tarkkailuun sekä eläinlääkärin hoitoihin, myös siinä tapauksessa, että hoidon kustannukset kohoavat korkeiksi. Tärkeää on, että Benedict pysyy hyväkuntoisena, hyvässä lihaskunnossa ja solakkana poikana. Benedictin etutassu ovat hieman barokit, eli ne taittuvat nivelen kohdalta hieman ulospäin. Myös tästä syystä on oikean painon ja sopivan lihaskunnon ylläpito äärimmäisen tärkeää.

Sosiaalinen Benedict etsii kotia, jossa on entuudestaan koirakavereita. Kolmijalkaisuuden vuoksi emme suosittele Benedictiä ympäristöön, jossa on tarpeen kulkea paljon portaissa, lisäksi koska Benedict on tottunut liikkumaan tarhan sisäpihalla paljon omaan tahtiin, haussa on ensisijaisesti omakotitalo omalla pihalla. Muitakin vaihtoehtoja huomioimme, kunhan Benedictin riittävään ja monipuoliseen liikuntaan kiinnitetään huomiota. Koska Benedict on tasapainoinen ja kiva tyyppi, se sopisi todennäköisesti monenkinnäköiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi. Esimerkiksi lapsiperhe tulee kyseeseen Benedictin kohdalla.

Benedictistä ei ole vielä omaa videota, mutta sellainen on tulossa aktiiviemme seuraavan, lokakuussa tehtävän matkan myötä.

Komea kolmijalkainen sankari on noin 35 cm korkea ja painaa noin 10 – 12 kg.

Päivitykset
8.10.2021
Benedict etsii nyt tositarkoituksella omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Benedict saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Benedict on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa