Kodin saanut koira: ARALIA (nyk. Aada)

Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

21.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Aralia päätyi tarhalle, kun tarhan työntekijä löysi hänet kadulta. Aralia on ennen kadulle joutumista ollut omistettu koira. Tytön entinen perhe hylkäsi hänet, sillä perheessä ajateltiin Aralian tappaneen perheen omistamia kanoja. Aralialla kävi tuuri, että tarhan työntekijä löysi hänet ja otti hänet tarhalle suojaan. Nyt Araliaa potkaisee onni uudelleen, sillä hänet on valittu adoptio-ohjelmaan ja hän aloittaa oman kodin etsinnän.

Aktiivit vierailivat tarhalla syyskuussa, jolloin he tapasivat myös Aralian. Syyskuussa Aralia jakoi häkkinsä Mister Beanin  ja Herra Brownin sekä parin muun koiran kanssa sopuisasti. Mister Bean on aktiivien matkan jälkeen löytänyt oman kotinsa ja Herra Brown on vastaavasti varattu omaan kotiin. Olisiko nyt siis Aralian vuoro? 

Aktiivien mennessä häkkiin Aralia osoittaa heitä kohtaan kiinnostusta ja meneekin reippaasti tervehtimään eikä näytä arastelevan vieraita. Aralia on selkeästi innoissaan aktiiveista ja antaa heidän koskea sekä rapsuttaa itseään. Aralia nousee aktiiveja vasten seisomaan herkkujen toivossa. Tyttö taitaakin olla helposti herkuilla motivoitava! Tarhalla vierailleet aktiivit kuvailevat Araliaa ystävälliseksi ja iloiseksi. Aralia on kertakaikkiaan hurmaava tyttö, joka vaikuttaa tarhalla olevan luottavainen ja tasapainoinen. Aralialta löytyvätkin kaikki mausteet kotikoiraksi olemiseen, mutta vain se ikioma koti puuttuu.

Aralia on noin yhden vuoden ikäinen, ruskeasilmäinen ja omaa kauniin musta-ruskean värityksen. Aralia on noin 45 cm korkea ja hän painaa noin 15 kg.

 

Päivitykset

4.3.2023

Aralia tassutteli tänään uuden kotimaansa kamaralle. Täällä häntä odottivat oma perhe ja uusi hieno nimi, Aada. Onnea ja kaikkea hyvää yhteiseen elämäänne, ihana Aada ja perhe!

9.2.2023

Ihana Aralia ei vielä tiedä elämänsä pian muuttuvan: ikioma koti odottaa tyttöä jo kotiin!

21.10.2022 

Aralia aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aralia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aralia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: