Päivitetty 19.01.2023

Varattu koira: NUUNUU


Syntymäaika: 9/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

NuuNuu on saanut paljon yhteydenottoja ja hakemuksien osalta hänen postilaatikkonsa sulkeutuu. Kiitos kaikille kiinnostuneille!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta 

1.12.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

NuuNuu on tuotu tarhalle toisen koiran kanssa, sillä tämän edellinen omistaja oli ilmeisesti menehtynyt. Sukulaiset, jotka NuuNuun tarhalle toivat, eivät itse halunneet pitää koiraa, joten NuuNuun elämä heitti kuperkeikan ja muuttui kertaheitolla. Suuresta muutoksesta huolimatta  NuuNuu vaikuttaa iloiselta sekä ystävälliseltä kaikkia kohtaan, ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. NuuNuu asustelee vapaana tarhan sisäpihalla monen muun koiran kanssa, ja elo sujuu sopuisasti isossa laumassa. Muiden koirien haukkumiseen hänen ei kuulla lähtevän mukaan, ja hän tepsuttelee itsevarman iloisena ympäriinsä koirajoukossa, välillä seuraillen tuttua tarhan työntekijää. NuuNuu ei hakeudu uusien ihmisten läheisyyteen, kun Kulkurien aktiivit tapasivat hänet Romaniassa syyskuussa, mutta tarhan työntekijöiden seurassa on rento, ja viettää aikaa sylissä sekä rapsuteltavana. Hän ei siis vaikuta juurikaan aralta, ja tutustuttuaan omiin ihmisiinsä kuoriutuu hänestä varmasti ihana rakkauspakkaus. NuuNuu olisi valmis matkustamaan Suomeen ikiomaan kotiinsa!

NuuNuu on noin 42cm ja painaa noin 9kg.

Päivitykset

19.1.2022

NuuNuuta potkaisi onni ja hänet varattiin omaan kotiinsa!

1.12.2022
NuuNuu lisättiin Kulkureiden sivuille etsimään omaa kotiaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

NuuNuu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi NuuNuu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anni Veijola

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.