Päivitetty 05.04.2018

Kodin saanut koira: BENTLEYH


Syntymäaika: 5/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

 

Perustiedot ja tausta

8.4.2017
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee  hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuttavat pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien.
Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Yksi tämän tarhan asukeista on lempeä, meripihkan värisillä silmillä varustettu Bentleyh.

Emme tiedä, kuka tai minkälainen ihminen hylkäsi Bentleyhin siskonsa kanssa tarhan edustalle, niiden ollessa aivan pieniä pentuja, mutta sen tiedämme että se oli tämän hylkääjän menetys ettei siten saanutkaan tuntea aikuista, hyvä tapaista lempeää Bentleyhtä.

Aluksi vieraan ihmisen tultua sen häkkiin, Bentleyh arvioi tilanteen kehittymistä oman koppinsa ovi aukolla. Se ei ryntää suinpäin syliin, vaan osaa rauhallisen ylväänä odottaa, että sitä kutsutaan luokse. Jolloin se tuleekin ja nojautuu koko kolmenkymmenen kilonsa voimalla ihmisen jalkoja vasten hellittäväksi.
Se on hyvin lempeä ja nauttii ihmisen huomiosta suunnattomasti.

Bentleyh olisi ansainnut jo pitkän tarhalla oloaikansa vuoksi oman kodin ja kotikoiran elämän. Bentleyh tarvitsee omat ihmiset, joilla on antaa aikaa, tekemistä ja paljon liikuntaa iso kokoiselle 2 vuotiaan energialla varustetulle koiralle.

Bentleyh on isohko komistus.
Se on n. 65-68 cm korkea ja painaa arviolta 30 kg.

Nykytilanne
5.4.2018

“I knew I loved you before I met you
I think I dreamed you into life
I knew I loved you before I met you
I have been waiting all my life

Vihdoinkin kotona – Nyt ja aina.”

Olivat Benteyhtä tänään vastassa olleen perheen ajatukset. Bentleyh sai vihdoin oman perheen.

Edelliset päivitykset
21.12.2017

Bentleyh on vihdoin varattu omaan kotiin Suomeen.

20.7.2017
Aktiivimme tapasivat lempenä ja seurallisen Bentleyhin heinäkuun reissullaan.
Heinäkuun helteestä huolimatta Bentleyh on pysynyt energisenä ja vauhdikkaana poikana. Se rakastaa ihmisen huomiota ja nauttii suuresti kun sen kanssa viettää aikaa.
Hoitajansa Anda sanookin kauniisti tästä pojasta : “Se on ystävällinen ja kiva koira. Vaikka se on musta, ei se tarkoita sitä ettei se ole erityinen. Se rakastaa ihmisiä, se rakastaa koiria ja se on täydellinen perhekoira.”
Siksipä tästä pojasta joku saa koiran, jollaista jokainen toivoo itselleen; parhaan ystävän.

Kuvia ja video heinäkuulta.

20.5.2017
Bentleyhistä lisätty video, joka on kuvattu maaliskuun-huhtikuun vaihteessa.
Komea kiltti poika odotta edelleen omaa kotiaan.

6.6.2017
Voihan kevät-alkukesä sentäs. Bentleyh vaihtaa kesätukkaa. Se tahtoisi jo omat ihmiset, jotka tarttuisivat harjaan ja sukisivat irtokarvat pois, niin että musta turkki pääsisi taas kiiltämään auringon kanssa kilpaa.
Kuvia lisätty kesäkuulta.

————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.
Bentleyh saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bentleyh on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

yhteyshenkilö:  Marika Stillman

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.