Päivitetty 05.04.2018

Kodin saanut koira: VELVET (Vinttaripentue)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei steriloitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nyt näiden 11 onnekkaan viikarin on aika aloittaa kodin etsintä adoptio-ohjelmassamme.

Vinttaria pentue on kunnon hulivili pentue. Voimme siis luvata tuleville perheille aimo annoksen pentuenergiaa! Pennut ovat reippaita, sosiaalisia, leikkisiä ja äärettömän kauniita. Jokaisesta niistä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua se oma persoona esiin ja niistä kasvaa hitaasti ja varmasti jokaisesta omanlaisensa persoona. Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Velvetin adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Velvet on toinen näistä penikkataudin sairastaneista. Velvetille ei kuitenkaan jäänyt taudista mitään pysyviä oireita ja Velvet onkin tänä päivänä täysin terve ja normaali pentu. Penikkataudin sairastaneet pennut jäävät usein pienempikokoisiksi ja Velvet onkin paljon pienikokoisempi sisaruksiinsa verrattuna.

Velvet asustaa siskonsa Venuksen kanssa erillään muista pennuista. Nämä kaksi ovat kunnon rämäpäitä! Velvetin menoa ei hidasta sitten mikään. Aina jaksaa ja voi heittää pienet painit siskon tai toisen koiran kanssa. Kavereiden väsyessä on sitten ihmisten vuoro. Velvet oli todella innoissaan saamistaan vieraista ja ei tiennyt kenen luokse olisi juossut ensimmäisenä. Kun alkuvillit oli purettu, pystyi Velvetkin välillä rauhoittumaan siliteltäväksi. Tyttö hurmasi jokaisen meistä reissulaisista ihanan aidolla olemuksellaan ja tietenkin villillä menollaan. Onko teillä kotona matot liian suorassa? No, Velvet on ratkaisu siihen ongelmaan!

Saalisviettinsä vuoksi Velvetiä ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Vinttari pennut tulevat aikuisena olemaan noin 50-60cm korkeita.

Velvet ei hauku ollenkaan.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

05.04.2018
Ja niin taas yksi Vinttaripentueen jäsen on jälleen kotonaan. Velvetin pitkä odotus päättyi tänään ja tytön tarhaelämä on muisto vain. Velvet on kotona <3

 06.03.2018
Ei ole olemassa suurempaa onnea kuin onni koiran puolesta, joka on jo kauan odottanut kotiaan ja viimein sen löytää <3 Tämä onni on tänään koskettanut aina niin iloista ja hassuttelevaa Velvettiä. Velvet on varattu<3

04.01.2018
Marraskuussa aktiivimme tapasivat jälleen ihanan Vinttaripentueen. Pentueen jäsenet ovat varttuneet jo aikuisikään ja jatkavat kodin etsintää aikuisten koirien kategoriasta.

Velvet asustaa edelleen tarhalla olevissa sisähäkeissä ja ulkoilee päivittäin tarhan sisäpihalla. Velvetillä on turkissaan karvattomia läikkiä, joiden epäillään johtuvan stressistä. Tämä on hyvin tavallista tarhalla asuvien koirien keskuudessa. Kovasta stressistä huolimatta Velvet on mitä ihanin. Tyttö on todella avoin eikä ujostele edes vieraita ihmisiä. Velvet olisi mielellään jaellut pusuja ihan kaikille paikallaolijoille. Velvet on hyvin paljon veljensä Velmerin kaltainen. Velmerin tapaan myös Velvet antaa hienosti käsitellä itseään ja jää mieluummin rapsuteltavaksi, vaikka olisi mahdollisuus poistua tilanteesta. Velvet on todellinen sylivauva.

 

17.10.2017
Tapasimme Velvetin sisaruksineen syyskuisella reissullamme. Velvet on mitä kultaisin tyttö ja ryntäsikin samantien meidät nähdessään jakelemaan pusuja ja rajoittamatonta rakkauttaan <3 Velvet on selvästi ihmisen koira, vaikka tuleekin mainiosti muiden koirien kanssa toimeen ja selvästi tykkää niiden seurasta. Velvet, niinkuin kaikki muutkin sisarukset, oli laihtunut sitten viime kerrasta. Painonputoaminen on stressistä johtuvaa, mutta Velvet on niin kertakaikkisen tasapainoinen, että se ei näy neidin käytöksessä ollenkaan. Velvet on oikeastaan täysin samankokoinen siskonsa Venuksen kanssa ja ne ovat selvästi muita sisaruksiaan pienempiä. Velvetille lisätty kuva veljensä Vennen kanssa, josta tämä korkeusero tulee hyvin selvästi näkyviin.

10.08.2017
Aktiivimme tapasivat tämän siron kaunottaren jälleen heinäkuisella matkallaan. Velvet on muita sisaruksiaan pienempi siskonsa Venuksen tapaan, mutta sehän ei tätä neitiä hidasta. Velvet omaa valloittavan persoonan ja pihamaalla hassutteleekin muiden mukana. Velvet rakastaa ihmisiä suunnattomasti ja käsite ‘oma tila’ on vielä hakusessa. Tyttö tulee nimittäin iha syliin asti ja hukuttaa ihmiset pusuihin. Velvet voisi olla mitä mainioin  harrastuskoirana, sillä se on helppo saada innostumaan ihmisten kanssa puuhaamisesta ja tyttö ottaakin luonnostaan kontaktia ihmiseen. Missä luuraa tämän timantin oma koti?

14.06.2017
Velvet oli yksi näistä onnekkaista, joka pääsi tapaamaan Romaniassa vierailevia aktiivejamme toukokuussa. Velvet on pentueen keskikastia. Se ei lukeudu rohkeimpiin, mutta ei myöskään ujoimpiin. Velvet osoitti nauttivansa ihmisten antamasta huomiosta. Alkuunsa, kun tuttavuutta ei oltu vielä kunnolla päästy tekemään, Velvet väisti kontaktia aktiiviemme kanssa. Hyvin pian kuitenkin Velvet rentoutui ja lähestyi aktiivejamme oma-aloitteisesti. Velvet tulee varmasti nopeasti reipastumaan kotiin päästyään.

Velvet on tällä hetkellä pentueen pienikokoisin.

——————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Velvet saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Velvet on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Velvet tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.