Päivitetty 23.07.2022

Enkelikoira: BERNARD (nyk. Pablo)


Syntymäaika: 7/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Veera Nuri)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

Bernard asui Glinan tarhalle vievälle peltotien varrella olevassa talossa. Talon asukkaat eivät halunneet pitää Bernardia ja heittivät pojan kylmästi kadulle. Bernard ei kuitenkaan tiennyt mihin muualle entisen kotinsa edustalta lähtisi, joten jäi talon lähettyville.

Aktiivimme Veera, joka asuu Romaniassa ja käy päivittäin Glinan tarhalla, seurasi Bernardin liikkeitä ja ruokki koiraa. Jonkin ajan päästä, nappasi Veera Bernardin auton kyytiin ja vei tutkittavaksi, koska koiralla oli iso patti kyljessä.  Patti oli pahanlaatuinen syöpäkasvain ja se leikattiin joulukuussa 2016 pois. Alkuvuodesta 2017 otettiin röntgenkuvat, eikä muita kasvaimia näkynyt, mutta kävi ilmi että sydän on normaalia suurempi, mikä voi olla myös Bernardilla syntyjään. Sydänmatotesti oli negatiivinen.

Bernard jäi Veeralle kotihoitoon ja sen terveyttä on nyt seurattu säännöllisesti verikokeilla ja röntgeneillä muutoksien varalta. Röntgeneissä ei ole näkynyt mitään uutta, verikokeissa on edelleen yksi arvo koholla. Leikannut ja hoitanut eläinlääkäri on sitä mieltä että tämä arvo voi olla edelleen koholla juuri sen poistetun kasvaimen/vanhan trauman takia, eikä välttämättä tarkoita mitään sen enempää. On mahdollista että kasvaimia tulee lisää, mutta on myös mahdollista että niitä ei tule. Mitään akuuttia ei ole tällä hetkellä päällä ja Bernard on sitä yhtä kasvainta lukuunottamatta ollut perusterve.

Tästä menneisyydestä kuitenkin johtuen, on Bernard siksi erityisadoptiossa.

 

Olemukseltaan on Bernard ylitsepursuavan energinen ja innokas. Rauhoittuu omiin oloihinsa, mutta innostuu samantien, kun on jotain tekemistä. Fyysisesti hyvässä kunnossa, elämäniloinen, vahva ja ehtiväinen koira.
Bernard ei juurikaan hauku vapaana pihalla ollessaan, muulloin kuin vaatiessaan huomiota ihmiseltä. Ei vahdi pihan ulkopuolisia tapahtumia, mutta kiinni ollessaan haukkuu kyllä kaikki vieraat pihalla kulkijat.

Bernard pitää hyvin paljon syömisestä, joten helposti motivoitavissa herkuilla ja on innokas touhuamaan ihmisen kanssa. On myös tarkka omasta ruuastaan ja syö muista koirista erillään rauhallisessa tilassa.
Koirien kanssa perus sosiaalinen, mutta etenkin uroksille välillä päsmäröivän itsevarma ja vastaa pieniinkin rähähdyksiin ja kerää jännitteitä jos tila on pieni, tai ei ole vaihtoehtona lähteä pois. Joten ensisijaisesti etsitään kotia, jossa ei ole muita uroksia.
Lenkillä Bernard kulkee hienosti remmissä ja vastaan tuleviin irtokoiriin suhtautuu hyvin, jättää huomiotta jos eivät  tule liian lähelle ja jos meinaa alkaa ahdistaa, niin keventää askelta ja alkaa piipata. Ihan lähelle tulleet koirat on tähän mennessä kohdannut kohteliaasti nuuskien. Ei hauku tai murise takaisin, vaikka perässä juoksisi useampikin reviiriään vahtiva räksyttäjä. Lähinnä Bernardin suosima ratkaisu on rauhoittaa tilanteita poistumalla paikalta ja hakea tukea kulkemalla ihan jaloissa kiinni.
Uusia ihmisiä saattaa tilanteesta riippuen ihan vähän ihmetellä, mutta on positiivisen kiinnostunut ja väistää jos menee liian epämukavaksi, tuttujen kanssa on riehakas ja rento, pusujaan säästämättä.

Vielä kotihoitaja Veeran sanoin;

“Bernard on ihan huikea ja elämäniloinen tyyppi, jonka kanssa on aina ilo ja helppo lähteä lenkille tai mihin tahansa. Kun se saa energiansa purettua, se on oikein vähään tyytyväinen ja helppo koira. Sellanen rehti ja suoraselkäinen mies joka tekee päivän työt, syö hyvin ja makoilee sohvalla rapsutettavana ja on onnellinen just siitä tavallisesta arjesta.”

Bernard on noin 60-65 cm ja 30 kg.

Päivitykset

23.7.2022
Saimme suru-uutisia Pablon ent. Bernardin perheeltä. Pablo on jouduttu nukuttamaan ikiuneen aggressiivisesti levinneen syövän vuoksi. Näin Pablon perhe kirjoittaa rakkaastaan:

“Meillä oli melkein viisi ihanaa yhteistä vuotta. Heti lentokentällä kun tapasin Pablon, meille syntyi syvä yhteys. Hän oli se joka vaistosi kaikki tunnetilat ja ymmärsi ja lohdutti. Työnsi aina pään syliin, että kyllä me tästä selvitään. Uskomaton rakkaus ja läsnäolon energia  vaikkei juuri koskaan ääntä päästänyt. Ehdittiin kokea niin paljon ja hän oli kaikessa mukana. Olen niin kiitollinen että sain tavata hänet ja tarjota kodin ja jakaa sen hänen kanssaan. Vaikka sydän on nyt rikki ja ikävä repii välillä palasiksi, kiitollinen mieli kaikista muistoista, niitä ei meiltä kukaan vie pois. Kiitos teille että mahdollistitte Pablon ja minun suuren rakkaustarinan.”

Nuku hyvin, Pablo. <3

29.10.2017
Eilen 28.10.2017 oli usemmassakin kodissa jälleen suurta odotusta, kun Kulkurilento saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle. Moni onnekas koira pääsi kotiin ja sai oman perheensä. Yksi näistä oli Bernard, joka on saanut uudeksi nimekseen Pablo. Onnea kodille!

28.9.2017
Bernard on tänään varattu omaan kotiin.

27.7.2017
Saimme viedeotervehdyksen Bernardilta ja siinä komea suuri poika näyttää taitojaan, niin istumisessa, luoksetulossa, seuraamisessa ja kuinka antaa käsitellä itseään, sekä vielä hermonäytteen siitä kun nuori pojankloppi (Ivan) vetää hännästä. Kaikesta Bernard suoriutuu täydellisesti, kuinkas muuten voisikaan täydelliseltä koiralta odottaa. Rakkautta Bernardilla olisi vielä jaettavaksi vaikka kuinka paljon ja seuraa omaa ihmistään vaikka sinne kuuhun. Kun vain olisi ketä seurata.

11.7.2017
Bernard tuli etsimään omaan kotiaan Kulkurien sivulle.

 

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota.

Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Bernard saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bernard on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.