Päivitetty 13.09.2022

Kodin saanut koira: TAIKURI (nyk. NUNNU)


Syntymäaika: 2018-2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
16.6.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Taikurin tarinasta tiedetään sen verran, että se asui ennen Carpen tarhaa toisen eläinsuojelijan ylläpitämällä, noin sadan koiran yksityisellä tarhalla. Surullista kyllä, tarhan pitäjä menehtyi syksyllä 2020 ja tarhan koirat jäivät vaille heistä huolehtivaa tahoa. Tilanteen kuullessaan useat muut Romaniassa vaikuttavat eläinsuojelijat keräsivät voimansa ja jakoivat tarhan koirat omille tarhoilleen. Carmen otti Carpen tarhalle kaikkiaan 19 koiraa, joista moni on saanut jo kodin Kulkurien kautta Suomesta. Taikuri on ollut siis Carpella syksystä 2020 lähtien.

Taikuri asuttaa Carpen tarhan perimmäistä häkkiä yhdessä aran uroskoiran kanssa. Tapaamme Taikurin maaliskuisilla tarhamatkoilla Carpella kahteen otteeseen ja se valikoituu adoptio-ohjelmaan. Taikurille uusien vieraiden ihmisten tuleminen niiden häkkiin on selvästi kiinnostavaa ja innostavaa vaikkakin se on tilanteessa selvästi ujo ja tottumaton. Taikuri steppaa innoissaan ja pysyttelee vieraiden lähellä eikä poistu turvalliseen piilopaikka-koppiinsa. Taikuri on utelias ja kiinnostunut vieraista ja syö tarjotut namit mielellään. Tutun ihmisen Taikuri antaa myös käsitellä itseään kauniisti, vaikka se eriskummallista Taikurista onkin.

Taikuri ei vaikuta olevan kova haukkumaan, joten siinä mielessä sen asumismuoto voisi olla mikä vain, mutta rauhallinen ympäristö tekisi varmasti Taikurille hyvää. Myös tasapainoisen koirakaverin seura voisi olla Taikurille hyväksi, mutta ei täysin välttämätöntä. Tulevalla kodilla tulee kuitenkin olla ymmärrystä herkän koiran sielunelämästä ja valmiuksia työstää positiiviseen vahvistamiseen perustuen ajan kanssa Taikurin sopeutumista uuteen elämään.

Taikuri on hyvin sympaattinen ja tyynen oloinen koira, joka varmasti ujoutensa ja mustan värinsä takia jää helposti huomaamattomaksi, mutta ehkä sen tielle osuu ripaus taikaa ja se löytää vielä oman ihmisensä.

Taikuri on noin 3-4 vuotias steriloitu narttu, joka on kooltaan noin 50 cm ja 23 kiloa.

Päivitykset

10.9.2022

Taikuri matkusti omaan kotiinsa Suomeen ja sai uuden nimen, Nunnu.

19.7.2022

Onnekas Taikuri on varattu omaan kotiinsa.

16.6.2022

Tapasimme Taikurin toukokuun lopulla. Aluksi Taikuri tuli reippaasti syömään tarjolla olleita nameja. Taikuri meni takaisin koppinsa sisälle ja seurasi sieltä aktiivien tekemisiä. Vaikka Taikuri onkin arahko, oli hän kuitenkin kovin kiinnostunut tapahtumista ja hänelle jutellessa häntä heilui kopin sisällä. Taikuri on selvästi hämmentynyt tilanteesta, mutta katselee meitä silti kopista kiinnostuneena. Ei suoraan hakeudu aktiivien luo. Huomasimme myös, että vauhdikkaampien häkkinaapurien Nobon ja Bentonin touhut jännittävät ja stressaavat selvästi Taikuria. Taikurista ei valitettavasti saatu uusia kuvia, mutta muutama video lisättiin profiiliin.

5.5.2022

Taikuri aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Taikuri saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Taikuri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.