Päivitetty 16.06.2022

Kotia etsivät koira: BENTON


Syntymäaika: 01/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.6.2022

Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon.

Benton asusteli aiemmin veljensä Nobon kanssa noin sadan koiran kotitarhalla, joka kuului Mitrenin kylässä asuvalle naiselle. Tarhan omistaja kuitenkin menehtyi, joten kaikki tarhalla eläneet koirat jäivät kodittomiksi. Onneksi paikalliset eläinsuojelijat tulivat hätiin, ja koirille etsittiin uudet paikat olla ja elää. Carmen otti vastuulleen näistä 19 ja niin Bentonin tie vei Carpelle.

Benton tuli tarhalle yhdessä veljensä kanssa. Nämä ovat olleet yhdessä jo pitkään ja parasta oliskin, jos he saisivat yhteisen aktiivisen kodin. Pojat varmasti pärjäisivät myös erikseen, joten sitäkin vaihtoehtoa voidaan harkita. Veljekset ovat hyväntuulisia, perusreippaita ja avoimia koiria. Bentonin ei ole juurikaan kuultu haukkuvan. Välillä innostuessaan se saattaa kuitenkin huomiohaukkua häkin ulkopuolella oleville aktiiveille. Kumpikaan veljeksistä ei reagoi muiden koirien haukuntaan.  Molemmat ovat kompaktin kokoisia, mutkattomia ja todella energisiä. Rauhoittuvat kuitenkin silityksestä. Benton on veljeksistä vähän aktiivisempi. Parivaljakon häkkielämä on edelleen sopuisaa, eikä niiden välillä huomata minkäänlaista resurssiriitaa esimerkiksi nameista tai huomiosta.

Benton on vähän veljeään isompi, turkkinsa on mustavalkoinen ja kokoa pojalla on n. 45 cm ja n. 20 kg.

Olisi ihanaa, jos veljeksille löytyisi yhteinen koti. Veljekset eivät kuitenkaan vaikuta olevan riippuvaisia toisistaan, joten emme poissulje koirien adoptointia erillisiin koteihin.

Päivitykset

16.6.2022

Aktiivit tapasivat innokkaan Bentonin ja hänen veljensä Nobon tarhalla toukokuun lopulla. Molemmat tervehtivät aktiiveita iloisesti hännät heiluen. Molemmat koirista hyppivät jonkin verran tervehtiessään uusia ihmisiä. Parivaljakosta Benton oli tilanteesta veljeään innostuneempi ja steppaili ympäri häkkiä. Molemmat koirista kuitenkin rauhoittuvat hetken kuluttua, kunhan heidän annettiin laskea kierroksia omassa rauhassa. Benton tuli itse myös hakemaan rapsutuksia rauhoittumisen jälkeen ja viihtyi alun innostumisen jälkeen ihmisten seurassa.

26.3.2022

Parivaljakko on ihan innoissaan kun aktiivimme menevät häkkiin. Nobo tulee suoraan syliin, Benton häärii ja hyörii ympärillä. Benton tuntuu jäävän vähän Nobon varjoon, vaikuttavat kuitenkin sopuisalta kaksikolta, nameista ei tule kinaa. Noboa saa käsitellä täysin, Bentoniakin saa koskea, mutta väistää huomiota janoavaa Noboa ja siksi ei ole niin liki. Kun tilanne vähän rauhoittuu, tulee Bentonkin oikein pyytämään rapsutuksia. Oikein kiva parivaljakko, ihan kotivalmiita!

14.1.2022

Benton ja Nobo ovat Hyviä poikia huolettomia. Carmen sanoo, että ovat kuin tykinkuulia, karkaavat bailaamaan pitkin pihoja, jos saavat siihen mahdollisuuden. Asuvat edelleen kahdestaan häkissä. Melkoisia iloisia kaheleita ovat, pullollaan rakkautta. Eivät ehdi edes nameille kun niin olisi paljon rakkautta ja pusuja heillä annettavana. Kummankaan ei kuultu vierailun aikana haukkuvan.

2.12.2021
Benton ryhtyi etsimään omaa kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
__________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescue-koiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Benton  saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Benton on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.