Päivitetty 14.01.2022

Kotia etsivät koira: BENTON


Syntymäaika: 01/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.12.2021

Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon.

Benton asusteli aiemmin veljensä Nobon kanssa noin sadan koiran kotitarhalla, joka kuului Mitrenin kylässä asuvalle naiselle. Tarhan omistaja kuitenkin menehtyi, joten kaikki tarhalla eläneet koirat jäivät kodittomiksi. Onneksi paikalliset eläinsuojelijat tulivat hätiin, ja koirille etsittiin uudet paikat olla ja elää. Carmen otti vastuulleen näistä 19 ja niin Bentonin tie vei Carpelle.

Benton tuli tarhalle yhdessä veljensä kanssa. Nämä ovat olleet yhdessä jo pitkään ja parasta oliskin, jos he saisivat yhteisen aktiivisen kodin. Pojat varmasti pärjäisivät myös erikseen, joten sitäkin vaihtoehtoa voidaan harkita. Veljekset ovat hyväntuulisia, perusreippaita ja avoimia koiria. Eivät hauku lainkaan eivätkä reagoi muiden haukkumiseen. Molemmat ovat kompaktin kokoisia, mutkattomia ja todella energisiä. Rauhoittuvat kuitenkin silityksestä. Benton on vähän aktiivisempi. Ovat toistensa perässä koko ajan ja erityisesti Nobo seuraa Bentonia. Tulevat hienosti toimeen kaikkien kanssa. Eivät riitele nameista, vaikka Benton on huomattavasti veljeään tuhdimpi.

Benton on vähän veljeään isompi, turkkinsa on mustavalkoinen ja kokoa pojalla on n. 45 cm ja n. 18 kg.

Päivitykset

14.1.2022

Benton ja Nobo ovat Hyviä poikia huolettomia. Carmen sanoo, että ovat kuin tykinkuulia, karkaavat bailaamaan pitkin pihoja, jos saavat siihen mahdollisuuden. Asuvat edelleen kahdestaan häkissä. Melkoisia iloisia kaheleita ovat, pullollaan rakkautta. Eivät ehdi edes nameille kun niin olisi paljon rakkautta ja pusuja heillä annettavana. Kummankaan ei kuultu vierailun aikana haukkuvan.

2.12.2021
Benton ryhtyi etsimään omaa kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
__________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescue-koiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Benton  saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Benton on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Laura Arala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa