Kodin saanut koira: LUNA (ent. Lupita, Luppakorvat)

Syntymäaika: ~2018-2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Järvenpää)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.8.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

M.G. Rescuen tarhalle päätyi muutama viikko sitten emokoira Lupita ja kymmenen alle parin kuukauden ikäistä pentua. Nainen, joka toi koirat Mihain hoiviin, kertoi että kaikki kymmenen pentua olivat Lupitan synnyttämiä ja että ne tarvitsivat apua. Mihai otti tottakai koirat vastaan tarhalleen, eihän hän muutakaan voinut.

Pian Mihai kuitenkin huomasi, että pennuista kaksi erosivat hiukan muista ja kysyessään asiasta koirat tuoneelta naiselta, kävi ilmi, että kyseiset pennut eivät olleet saman pentueen pentuja, vaan että ne oli laitettu mukaan Lupitan huolehdittaviksi. Oli todella onni onnettomuudessa, että Lupita on luonteeltaan hyvin säyseä, eikä se kokenut pentuja uhkana, vaan otti nekin avoimesti hoiviinsa. Ikävä kyllä toinen näistä kahdesta pennusta menehtyi äkillisesti, joten kotia etsivät nyt Lupitan lisäksi Luppakorvat-pentueen yhdeksän pentua: LykkeLyyraLuigiLeyaLoliLumoLuminaLudo sekä pentueen ottoveli Lacu.

Lupita on todella lempeä ja rauhallinen koira. Sillä tuntuu olevan loputtomasti kärsivällisyyttä yhdeksän termiittimäisen pentunsa kanssa, joita se hoitaa kauniisti ja hellästi. Vieraat Lupita ottaa vastaan tyynesti ja avoimesti, ja antaa vieraiden koskea ja käsitellä niin itseään kuin pentujaan.

Lupita on ajokoira-tyyppinen, solakkarakenteinen nuori narttu. Tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta hänen on arvioitu olevan noin 2-3 vuotias. Korkeutta Lupitalla on noin 50-55cm ja painoa suunnilleen 22kg. Kultainen Lupita on vakaan ja tasapainoisen oloinen koira, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, jossa ollaan sitouduttu lempeään ja positiivisia koulutusmenetelmiä suosivaan koiranpitoon.

Lupitalla todettiin Romaniassa sydänmatotartunta, johon se sai tarhalla Immiticide-pistoshoidot. Pistoshoitojen jälkeen Lupita pääsi matkaamaan Suomeen, jossa hoito jatkuu vielä 6 kuukauden ajan. Sydänmadosta ja sen hoidosta voi lukea lisää täältä. Lupitalla on todettu tarhalla myös positiivinen ESBL-tulos, mikä saattaa kylläkin olla jo muuttunut kotiutumisen jälkeen. Lue lisää ESBL:stä täältä.

 

Päivitykset

1.11.2022

Lupita tuli uudelleensijoitukseen, mutta löysikin oman kodin siltä istumalta. Lupita on saapunut kotiin!

7.10.2022

Luna löysi uuden kodin ja siirtyy sinne lähiaikoina.

12.9.2022

Uusia kuvia lisätty.

7.8.2022

Lupita, uudelta nimeltään Luna, palaa etsimään uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Lunan kotiutuminen on sujunut hyvin ja alun arkuuden jälkeen hän on reipastunut kovasti. Lunan perhe kuvailee häntä kiltiksi, tottelevaiseksi ja luottavaiseksi koiraksi, jolla on mitä kultaisin sydän. Luna tulee hyvin toimeen niin lasten kuin kissankin kanssa, on sisäsiisti ja kulkee jo melko hyvin myös hihnassa. Muista koirista Luna on kiinnostunut, mutta hänellä todettiin Romaniassa ennen Suomeen saapumista positiivinen ESBL-tulos, joten hän ei ole vielä päässyt tekemään lähempää tuttavuutta muiden koirien kanssa. Koirakaveri voisi kuitenkin uudessa kodissa tulla kyseeseen.

Luna rakastaa kovasti omia ihmisiään, etenkin aikuisia ja kaipaa paljon hellyyttä, läheisyyttä ja rapsutuksia, ja olisi mielellään mukana kaikessa mitä perheen aikuiset tekevätkin. Luna tarvitseekin siis kodin, jolla on paljon aikaa ja huomiota annettavanaan hänelle.

14.5.2022

Ihana Lupita pääsi vihdoinkin matkaamaan Suomeen, saatuaan ensin hoidon sydänmatoon Romaniassa. Tänään hän kohtasi oman rakastavan perheensä ja pääsi omaan loppuelämän kotiinsa. <3

18.2.2022

Vihdoinkin joku näki tämän lempeän luppakorva-mamman ainutlaatuisuuden. Lupita varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen. <3

15.2.2022

Lupita odottaa tarhalla kovasti yhteydenottoa tulevalta perheeltään! Lupitalle tehtiin kissatesti, jossa selvitettiin rouvan suhtautumista kissoihin. Lupita läpäisi testin kirkkaasti – kissa ei aiheuttanut tunteita suuntaan tai toiseen, lähinnä Lupita halusi vain rapsutuksia ihmiseltä.

Missä olisi tämän täydellisen mamakoiran koti? <3

Uusi video ja uusia kuvia lisätty.

5.9.2021
Lupita pentuineen aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lupita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lupita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Lupitan yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: