Päivitetty 06.09.2021

Kotia etsivä koira: LUPITA (Luppakorvat)


Syntymäaika: ~2018-2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.9.2021

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

M.G. Rescuen tarhalle päätyi muutama viikko sitten emokoira Lupita ja kymmenen alle parin kuukauden ikäistä pentua. Nainen, joka toi koirat Mihain hoiviin, kertoi että kaikki kymmenen pentua olivat Lupitan synnyttämiä ja että ne tarvitsivat apua. Mihai otti tottakai koirat vastaan tarhalleen, eihän hän muutakaan voinut.

Pian Mihai kuitenkin huomasi, että pennuista kaksi erosivat hiukan muista ja kysyessään asiasta koirat tuoneelta naiselta, kävi ilmi, että kyseiset pennut eivät olleet saman pentueen pentuja, vaan että ne oli laitettu mukaan Lupitan huolehdittaviksi. Oli todella onni onnettomuudessa, että Lupita on luonteeltaan hyvin säyseä, eikä se kokenut pentuja uhkana, vaan otti nekin avoimesti hoiviinsa. Ikävä kyllä toinen näistä kahdesta pennusta menehtyi äkillisesti, joten kotia etsivät nyt Lupitan lisäksi Luppakorvat-pentueen yhdeksän pentua: LykkeLyyraLuigiLeyaLoliLumoLuminaLudo sekä pentueen ottoveli Lacu.

Lupita on todella lempeä ja rauhallinen koira. Sillä tuntuu olevan loputtomasti kärsivällisyyttä yhdeksän termiittimäisen pentunsa kanssa, joita se hoitaa kauniisti ja hellästi. Vieraat Lupita ottaa vastaan tyynesti ja avoimesti, ja antaa vieraiden koskea ja käsitellä niin itseään kuin pentujaan.

Lupita asuttaa häkkiään pentujensa kanssa, eikä toistaiseksi ole vielä tietoa miten se tulee toimeen muiden koirien kanssa. Aidan läpi Lupita ei ainakaan reagoi muihin koiriin. Lupitan ei ole myöskään kuultu haukkuvan tarhalla.

Lupita on ajokoira-tyyppinen, solakkarakenteinen nuori narttu. Tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta sen on arvioitu olevan noin 2-3 vuotias. Korkeutta Lupitalla on noin 50-55cm ja painoa suunnilleen 22kg. Kultainen lupita on vakaan ja tasapainoisen oloinen koira, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, jossa ollaan sitouduttu lempeään ja positiivisia koulutusmenetelmiä suosivaan koiranpitoon.

 

Päivitykset

5.9.2021
Lupita pentuineen aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lupita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lupita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Lupitan yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa