Päivitetty 19.06.2023

Kodin saanut koira: NOBO


Syntymäaika: 01/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.6.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Nobo asusteli aiemmin veljensä Bentonin kanssa noin sadan koiran kotitarhalla, joka kuului Mitrenin kylässä asuvalle naiselle. Tarhan omistaja kuitenkin menehtyi, joten kaikki tarhalla eläneet koirat jäivät kodittomiksi. Onneksi paikalliset eläinsuojelijat tulivat hätiin, ja koirille etsittiin uudet paikat olla ja elää. Carmen otti vastuulleen näistä 19 ja niin veljesten tie vei Carpelle.

Nobo tuli tarhalle yhdessä veljensä kanssa. Nämä ovat olleet yhdessä jo pitkään ja parasta oliskin, jos he saisivat yhteisen aktiivisen kodin. Pojat varmasti pärjäisivät myös erikseen, joten sitäkin vaihtoehtoa voidaan harkita. Veljekset ovat hyväntuulisia, perusreippaita ja avoimia koiria. Nobon ei edelleenkään kuulla haukkuvan, vaikka veli Benton huomiohaukkuisikin häkin ulkopuolella oleville aktiiveille. Kumpikaan veljeksistä ei reagoi muiden koirien haukkumiseen.

Molemmat ovat kompaktin kokoisia, mutkattomia ja todella energisiä, mutta rauhoittuvat kuitenkin silityksestä. Parivaljakon häkkielämä on sopuisaa, eikä niiden välillä huomata minkäänlaista resurssiriitaa (esim. huomiosta, herkuista tmv.). Koirat tulevat hienosti toimeen kaikkien kanssa ja viihtyvät yhdessä. 

Nobon turkissa on vähän ruskeaa ja hän on kooltaan n. 45 cm ja n. 22 kg. Nobo on tällä hetkellä vähän pulskassa kunnossa. Molemmat veljekset ovat malliltaan tanakoita.

Päivitykset

19.6.2023

Pitkä odotus palkittiin lopulta ja Nobo saapui veljensä kanssa Suomeen ikiomaan kotiin viime lauantaina.

23.2.2023

Helmikuu toi häkellyttäviä uutisia: veljekset ovat varattu ikiomaan yhteiseen kotiin! <3

2.11.2022

Aktiivimme tapasivat Nobon ja Bentonin syyskuussa. Molemmat hurmaavat tyypit ovat samanoloisia kuin viime vierailulla. Molemmat tulevat heti avoimen reippaasti tervehtimään ja hakemaan rapsutuksia. Ilohepulointia ja -häsellystä jonkin verran (erityisesti aluksi), mutta osaavat rauhottua, kun saavat huomiota. Namit maistuivat hyvin suoraan kädestä ja rapsutukset kelpasivat paremmin kuin hyvin. Nobo on parivaljakosta vielä enemmän ihmisliima ja todella paljon ihmisen perään. Bentonista puolestaan välittyy hieman rauhallisempi kuva, vaikka hänkin on hyvin ihmisläheinen. Ihania muruja molemmat ja aivan valmiita omaan kotiin!

16.6.2022

Aktiivit tapasivat suloisen Nobon ja hänen veljensä Bentonin toukokuun lopussa. Molemmat tervehtivät aktiiveja iloisesti häntä heiluen ja hyppivät jonkin verran aktiiveja vasten. Ihmisiltä saama huomio ja rapsutukset ovat kovasti molempien mieleen. Häkkiin mennessä molemmat olivat kovin innoissaan ja ilosteppailivat, mutta rauhoittuivat, kun koirille annettiin tilaa laskea kierroksia rauhassa.

Nobo rauhoittuu pidemmäksi aikaa aktiivin rapsuteltavaksi ja selvästi nauttii ajasta. Noboa kuvaillaankin aikamoiseksi ihmisliimaksi, sillä hän oikein painautuu ihmistä vasten ja lähelle. Nobo käy myös moikkaamassa häkin ulkopuolella olevaa aktiivia iloisesti. 

Ihanaa olisi, jos veljeksille löytyisi yhteinen koti. Veljekset eivät kuitenkaan vaikuta olevan riippuvaisia toisistaan, joten emme poissulje koirien adoptointia erillisiin koteihin.

26.3.2022

Parivaljakko on ihan innoissaan kun aktiivimme menevät häkkiin. Nobo tulee suoraan syliin, Benton häärii ja hyörii ympärillä. Benton tuntuu jäävän vähän Nobon varjoon, vaikuttavat kuitenkin sopuisalta kaksikolta, nameista ei tule kinaa. Noboa saa käsitellä täysin, Bentoniakin saa koskea, mutta väistää huomiota janoavaa Noboa ja siksi ei ole niin liki. Kun tilanne vähän rauhoittuu, tulee Bentonkin oikein pyytämään rapsutuksia. Oikein kiva parivaljakko, ihan kotivalmiita!

14.1.2022

Nobo ja Benton ovat Hyviä poikia huolettomia. Carmen sanoo, että ovat kuin tykinkuulia, karkaavat bailaamaan pitkin pihoja, jos saavat siihen mahdollisuuden. Asuvat edelleen kahdestaan häkissä. Melkoisia iloisia kaheleita ovat, pullollaan rakkautta. Eivät ehdi edes nameille kun niin olisi paljon rakkautta ja pusuja heillä annettavana. Kummankaan ei kuultu vierailun aikana haukkuvan. Nobo antoi taitavasti tassua ja tulee aivan kiinni. Ehkä vähän enemmän ihmisliima kuin Benton vaikkakin kumpikin melkoisia takiaisia.

2.12.2021
Nobo ryhtyi etsimään oma kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
___________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescue-koiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nobo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nobo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.