Kodin saanut koira: BERNIE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

BERNIE

* synt. 2013

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

23.4.2015
Bernie on löydetty Rosiorin kaduilta maaliskuussa. Sieltä Bernien tie vei kunnalliselle tarhalle josta Bernie onnekseen pääsi jo parin viikon jälkeen Kulkurien yhteistyökumppanin, eläinklinikka Onevetin tiloihin.

Bernie on korkeudeltaan 35 cm, pituudeltaan 60 cm ja painoa on 8,5 kg. Bernie muistuttaa aika paljon teckel-mixiä, eli on hieman matalan ja pitkäselkäisen mallinen koira. Kuvissa Bernie näyttää isommalta kuin mitä se oikeasti on. Berniellä on teckel-mixeille tyypilliset barokkimalliset etujalat ja persoonallinen katse, sillä tämä suloinen poika katsoo hieman kieroon.
Jalkojen asento ei vaivaa Bernietä, mutta toki sille olisi hyvä syöttää nivelapuainetta, ettei vaivoja tulisi vanhempanakaan.

Bernie tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa mutta ei ole ainakaan vielä intoutunut leikkimään niiden kanssa. Ihmisten kanssa Bernie on erittäin ystävällinen, se tulee ensimmäisenä tervehtimään tulijoita. Perusluonteeltaan Bernie vaikuttaa enemmän rauhalliselta, kuin kovin vilkkaalta, mutta toki leikkivaihde löytyy varmasti vielä kotona vapautumisen myötä.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan.

Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

04.05.2015

BERNIE saapui Suomeen kotihoitoon muutama päivä sitten, Bernietä voi päästä tapaamaan sovitusti kotihoitopaikkaansa Espooseen.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

16.05.2015

BERNIE on varattu omaan kotiinsa 🙂

31.05.2015

Bernie matkusti eilen omaan kotiinsa.

 

Harkitut yhteydenotot Jenni Huuskoselle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: