Päivitetty 31.05.2015

Kodin saanut koira: DORA GIRL


Dora

DORA GIRL

* arvioitu syntymäaika 10/2014

* narttu

* ei steriloitu

* Suomessa

 

 

 


9.3.2015

Dora Girl löydettiin autotien varresta Romaniassa viime joulukuussa. Se oli monien muiden kodittomien pentujen tapaan hylätty tien pientareelle kahden muun pennun kanssa. Romanialainen eläinsuojelija Alina Murgu huomasi pennut ajaessaan niiden ohi autollaan, ja pysähtyi poimimaan pienet pennut talteen. Hän vei pennut Bukarestiin Onevet-hoitolaan, jossa ne on madotettu, rokotettu ja sirutettu. Tällä hetkellä kaikki kolme hurmaavaa pentua asuvat Alina ja Anda Murgujen luona Frumusanissa, parin kymmenen kilometrin päässä Bukarestista. Myös kaksi muuta löydettyä pentua, Cara A ja Mara A, etsivät sivuillamme omaa kotiaan.

Kaikki löydetyt kolme pentua eivät välttämättä ole samaa pentuetta, mutta ne ovat keskenään suurin piirtein saman ikäisiä. Dora on muita hiukan pienempi, se tulee aikuisena olemaan noin 10 kg painoinen ja noin 35 cm korkuinen. Doran rakenne on hiukan makkaramainen, ja sen tulevan kodin tuleekin huolehtia, ettei pötkylälle pääse kertymään niveliä rasittavaa ylipainoa.

Luonteeltaan Dora on ihastuttava, leikkisä, iloinen ja aktiivinen. Se on sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen kaikkien muiden koirien ja ihmisten kanssa.

Koiranpentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Dora tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Dora saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, testattuna useiden sairauksien varalta sekä steriloituna, mikäli toimenpide ennätetään tehdä ennen Suomeen lentämistä. Lisäksi Dora on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

04.05.2015

Dora-Girl saapui Suomeen kotihoitoon muutama päivä sitten, Doraa voi päästä tapaamaan sovitusti kotihoitopaikkaansa Helsinkiin.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

20.05.2015

Suloinen Dora-girl on varattu omaan kotiinsa ja matkaa sinne pian. 🙂

Harkitut yhteydenotot Jenni Huuskoselle.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.