Kodin saanut koira: MARA A (nyk. Kuura)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

mara

MARA A

* arvioitu syntymäaika 11/2014

* narttu

* Suomessa.

 

 

 

 

9.3.2015
Mara A löydettiin autotien varresta Romaniassa viime joulukuussa. Se oli monien muiden kodittomien pentujen tapaan hylätty tien pientareelle kahden muun pennun kanssa. Romanialainen eläinsuojelija Alina Murgu huomasi pennut ajaessaan niiden ohi autollaan, ja pysähtyi poimimaan pienet pennut talteen. Hän vei pennut Bukarestiin Onevet-hoitolaan, jossa ne on madotettu, rokotettu ja sirutettu. Tällä hetkellä kaikki kolme hurmaavaa pentua asuvat Alina ja Anda Murgujen luona Frumusanissa, parin kymmenen kilometrin päässä Bukarestista. Myös kaksi muuta löydettyä pentua, Cara A ja Dora Girl, etsivät sivuillamme omaa kotiaan.

Kaikki löydetyt kolme pentua eivät välttämättä ole samaa pentuetta, mutta ne ovat keskenään suurin piirtein saman ikäisiä. Cara ja Mara kuitenkin samasta ulkonäöstä päätellen ovat sisaruksia. Mara tulee aikuisena olemaan noin 13-14 kg painoinen ja noin 40-45 cm korkuinen.

Luonteeltaan Mara on normaalin pennun lailla leikkisä ja aktiivinen. Se on sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen kaikkien muiden koirien ja ihmisten kanssa. Mara voisikin sopia hyvin koiraperheeseen opettelemaan kotikoiran taitoja.

Koiranpentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

27.4.2015
Mara matkustaa Suomeen kotihoitoon heti vapun jälkeen 2.5.2015. Onnekkain pieni koiranpentu olisi, mikäli se löytäisi oman kotinsa sitä ennen ja pääsisi suoraan matkustamaan oman perheensä luokse!

Mara saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, testattuna useiden sairauksien varalta sekä steriloituna, mikäli toimenpide ennätetään tehdä ennen Suomeen lentämistä. Lisäksi Mara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

6.5.2015
Kaikki kolme pentua Mara, Cara ja Dora lensivät Suomeen 2.5.2015. Cara pääsi suoraan omaan kotiinsa, mutta Mara A ja Dora Girl jatkavat vielä oman kotinsa etsimistä Suomesta, kotihoidosta käsin. Lento sujui hyvin, ja perillä Mara pääsi kotihoitajansa syleilyyn.

Maran hoitokoti laittoi kuulumisia ja kuvia heti alkuviikosta:

“Mara on kyllä erinomainen pieni  koiranalku! Se oppii supernopeasti, leikkii innolla ja rakastaa kaikkia. Mara suhtautuu lapsiin ystävällisesti, joten se saattaisi sopia hyvin myös lapsiperheen koiraksi. Kotihoitopaikan kissoista Mara on melko kiinnostunut, se haluaisi kovasti tutustua kissoihin lähemmin, leikkiä niiden kanssa ja ehkä ihan pikkasen jahdata niitä… Katsotaan miten tutustuminen kissojen kanssa etenee.

Maralla todettiin hiukan ärtynyttä ihoa ennen kuin se matkusti Suomeen. Mara sai mukaansa lääkkeet ihon hoitoon, ja lääkitys on helppo antaa koiralle, sillä  se tykkää hirveästi olla lähellä ja saada rapsutuksia.

Mara syö hyvällä halulla (enimmäkseen kenkiä, jos vain itse saisi valita…) ja kävelee oikein nätisti remmissä. Tänään Mara on tehnyt kaikki tarpeensa ulos, ja se pitää kovasti ulkona lenkkeilystä. Mara on varsinainen superkoira jollekin onnekkaalle perheelle – ja kuten kuvista näkyy, Maralla onkin jo supersankarinaamio valmiina kasvoillaan!

Toivottavasti löydetään pian ihanalle Maralle ikioma koti!”

Maraa ei steriloitu ennen Suomeen tuloa, eli sen tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olettehan yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen koiran sterilointia.

Maraa pääsee sovitusti katsomaan kotihoitopaikkaan. Otathan reippaasti varaajaan yhteyttä, mikäli Mara-tyttö vaikuttaisi olevan juuri se oikea koira teidän perheeseenne!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

11.5.2015
Mara A varattiin tänään omaan kotiinsa! Onnea Maralle ja sen tulevalle perheelle!

25.9.2015
Saimme syyskussa kuulla, miten suloisella Mara A:lla, nykyiseltä nimeltään Kuuralla, menee uudessa kodissaan:

“Tässä vihdoin iloiset terveiset Kuuralta ja meiltä. Meidän Kuura on nyt ollut kotona reilut neljä kuukautta ja kaikkien elämä on mallillaan. Kuura on ihana tyttö, todella herttainen, rakastava ja kiltti. Hän viihtyy sekä kotona kaupungissa että maalla, kunhan me olemme mukana.

Vaan eihän se kaikki pelkkää aurinkoa ole ollut, onhan hän sentään pieni koiruli. Alussa yksin jääminen oli aivan kamalaa ja ovista ja ikkunoista olisi pitänyt päästä lävitse meitä etsimään. Ja kun se ei hyvistä yrityksistä huolimatta onnistunut, piti keksiä muuta askarreltavaa: golfbägi sai kokea Kuuran hampaat, samoin crocsit ja parit mökkitakit, kenkäkorit ja sälekaihdin. Tietysti myös typerät laturijohdot piti purra poikki. Uusin askartelukohde oli poikkeus: kun kotihoitaja oli meidän matkan aikana hetken poissa, sohvaa piti repiä, sen puuhan tosin kissat olivat jo kiitettävästi aloittaneet.

Maalla Kuura on pihalla vapaana, mutta joskus hän häipyy naapuriin – silloin kun heidän Taavi-koira on paikalla. Näillä kahdella on superhauskaa ja meillä omistajilla myös. Kaupungissa meillä on kivat lenkkeilymaastot ja Kuura rakastaa koirien ja ihmisten tapaamista. Koirapuistossa olemme vasta käyneet muutaman kerran, mutta sekin on kivaa, kunhan siellä on vauhdikasta seuraa. Eilen kaunis Kuura sai naapurustosta hienon kehun: tyylikäs kokonaisuus!

Aamuisin Kuura jo odottaa meidän heräämistä, koska silloin hän saa oikein luvan kanssa tullla sänkyyn halittavaksi. Kuura saakin ja antaa myös paljon pusuja ja haleja!”

Kulkurit toivottavat Kuuralle ja perheelle ihanan kuulaita syyspäiviä!

Kodin etsimisessä auttoi Evi Koskinen.

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: