Päivitetty 25.09.2015

Kodin saanut koira: CARO


caroprof

CARO

* Arvioitu synytmäaika 06-05/2015

* uros

* Romaniassa

* ei kastroitu

 

 

 

21.09.2015

Aktiivimme tapasivat syyskuun alussa Romanian reissullansa myös reippaan pikku Caron. Caro asustelee tällä hetkellä yhteystyökumppanimme OneVetin tiloissa, jossa odottelee pääsyä omaan kotiin.

Caro on luonteeltaan touhukas, utelias, leikkisä ja iloinen pentu. Pennun tavoin Caro hämmästelee vielä käsiä ja kellahtelee selälleen kun sitä tutkitaan. Herra tuli heti tutustumaan uusiin ihmisiin ja nautti suunnattomasti saamastaan huomiosta. Caro haukkui jonkun verran huomiota hakiessaan, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi.

Caro jää kooltaan pieneksi, on tällä hetkellä noin 15-20cm korkea ja painaa 5 kiloa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Caro tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Caro saapuu Suomeen kastroituna (mikäli on ollut fyysisesti valmis kastrointiin), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Caro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydentot: Jenni Huuskoselle

25.09.2015

CARO on varattu omaan kotiinsa Saksaan, mihin  herra matkustaa pian.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.