Kodin saanut koira: ELIZA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Eliza -“The most friendly, playful and joyful little girl “

ELIZA

* arvioitu syntymäaika 01/2015

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

20.4.2015
Eläinsuojelija Luiza Mandru löysi Elizan reilu kuukausi sitten kirjaimellisesti keskeltä tietä. Pikkuinen oli täysin hukassa ja poukkoili autojen välissä vaarallisesti. Se olisikin varmasti jäänyt pian auton alle, mikäli Luiza ei olisi pentua huomannut ja korjannut tätä mukaansa. Eliza muutti eläinlääkärikäynnin kautta Gradistean pieneen kylään ja Luizan luokse odottamaan omaa, loppuelämän kotia.

Elizan odotetaan kasvavan arviolta keskikokoiseksi, n.15-20kg painavaksi koiraneidiksi. Luonteeltaan Eliza on pieni aarre. Se on iloinen, ystävällinen, leikkisä ja rakastava. Se tulee hienosti toimeen kaikkien koirien ja kissojen kanssa ja leikkikaveriksi kelpaa ihan kuka vain, oli kyseessä sitten koira kissa tai ihminen. Eliza yksinkertaisesti rakastaa kaikkia karvoihin katsomatta. Se on porukan ilopilleri, joka “hymyilee” jatkuvasti. Tämä pikkuinen rakkauspakkaus on erityisen innokas osallistumaan kaikkeen tekemiseen…joskus jopa ihan “riesaksi” asti. Eliza on siis iloinen ja aktiivinen koiranalku, joka etsii kaltaistaan kotia. Pikkuneiti saattaa joskus haukahtaa leikkiessään, mutta ei ole räksyttäjätyyppiä.

4.5.2015
Aurinko paistaa myös Elizalle, sillä saamme tänään kirjoittaa koiran statukseksi “varattu”.

 

1.6.2015
Eliza saapui omaan kotiinsa Suomeen 30.5.15.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Eliza tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 70€:lla eläinlääkärin kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Eliza saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eliza on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elizan adoptiota hoiti Lilli Lanér

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: