Päivitetty 01.06.2015

Kodin saanut koira: GRIZZLY


Grizzly1 0215

 

GRIZZLY

* Arvioitu syntymäaika 11/2014

* uros

* Romaniassa.

 

 

 

02.03.2015
Veljekset, kuin karhut, George ja Grizzly on löydetty ylittämästä liikennöityä tietä Bukarestin laitamilla tammikuussa. Pennut oli huomannut Asociatia A Doua Sansan vapaaehtoinen, joka sai pennut kiinni ja otti ne kotiinsa kotihoitoon. Georgen ja Grizzlyn mukana oli myös poikien sisko, joka on edelleen kotihoidossa heidät löytäneen vapaaehtoisen luona. George ja Grizzly on nyt viety yhteistyötahomme A Doua Sansan Glinan tarhalle, josta käsin näille pienille suurille jässiköille etsiskellään nyt omaa loppuelämän kotia.

George ja Grizzly ovat syntyneet maaliskuun 2014 alkupuolella ja ikää pojilla on nyt n. 4,5 kk. Pojat jakavat häkkinsä Glinalla sivuiltamme löytyvän nuoren nartun, Cayennen kanssa. Molemmilla pojilla on kokoa nyt n. 40 cm korkeuden puolesta ja painoa arviolta 10 kiloa. Ihan mistään pikkukoirista ei siis ole kysymys, arviolta pojista voisi tulla suuriakin 55+ cm ja yli 25 kiloisia aikuisina.

Grizzly ja George ovat molemmat reippaita ja sosiaalisia, sekä myös melko vauhdikkaita kavereita. Ison koiran letkeys ja rauhallinen perusluonne on kuitenkin jo molemmissa näkyvissä. Kaverit eivät turhista hätkähtele, vaan suhtautuvat asioihin rauhallisen uteliaasti. Molemmilla pojilla on edelleen pörröiset pentuturkit, joten vain aika näyttää mihin suuntaan karvapeite kehittyy. Ihmisten kanssa pojat ovat reippaita ja sosiaalisia, sekä ainakin toistaiseksi tulevat kaikkien koirakavereiden kanssa juttuun. Molemmat pojat haukkuvat tarhaolosuhteissa paljon, joten tämä tullaan ottamaan huomioon adoptioprosessissa.

Poikien rotuperimä on hämärän peitossa. Koon ja ulkonäön perusteella voi olla mahdollista, että soppaan on sujahtanut jotakin voimakasta, mahdollisesti vahtiviettistäkin rotua. Pojille etsitäänkin ensisijaisesti koteja joissa on koirakokemusta ennestään. Kerrostalo tai vilkas taajama ei ole näille pojille se optimaalisin asuinympäristö.

08.05.2015
Grizzly on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

1.6.2015
Grizzy saapui omaan kotiinsa 30.5.15 saapuneella Kulkuri lennolla.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Grizzly tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kastroinnin kustannuksiin 70 euroon korvaussummalla. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

Grizzly saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Grizzlyllä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Johanna Liskolle.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.